Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Έντυπα Τοποθετήσεων Μετακινήσεων Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Λευκωσίας

 Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λευκωσίας
Γενικές Οδηγίες Τοποθέτησης - Μετακίνησης Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Λευκωσίας


Ζητούν ανακατανομή της ΑΤΑ

πηγή : www.stockwatch.com.cy

Χάσμα χωρίζει την κυβέρνηση και τις συντεχνίες στο θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, καθιστώντας δύσκολη την προσπάθεια αναπροσαρμογής της.

Η σύντομη χθεσινή συνάντηση μπορεί να ναυάγησε για διαδικαστικούς λόγους, ήταν αρκετή όμως, για να αναδείξει τις διαφορές στην προσέγγιση των δύο πλευρών και για να φέρει στην επιφάνεια τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Βάσος Σιαρλή στην αναδιάρθρωση του συστήματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις στη StockWatch του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της ΔΕΟΚ, Ιωσήφ Αναστασίου, «το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων παρατηρείται στο θέμα των εξοικονομήσεων που θα προκύψουν μέσα από την αναδιάρθρωση της ΑΤΑ».

«Τα συνδικάτα ζητούν όπως οι εξοικονομήσεις από την περικοπή της ΑΤΑ των υψηλόμισθων μετακυλιστούν στην ΑΤΑ των χαμηλά αμειβομένων και όχι στα κρατικά ταμεία».

Η κυβέρνηση φέρεται να ετοίμασε διάφορες προτάσεις για την ΑΤΑ, που προσκρούουν στις αντιδράσεις των συντεχνιών.

Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασίου, μία από την πρόταση της κυβέρνησης προνοεί την εισαγωγή εισοδηματικής οροφής, αφήνοντας ανοιχτό στη διαβούλευση, το ακριβές ποσό πέραν του οποίου δεν θα καταβάλλεται ο τιμάριθμος.

Σύμφωνα με άλλη πρόταση προνοείται η καταβολή της ΑΤΑ μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσού το οποίο και πάλι αφήνεται να συμφωνηθεί με τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ για ένα ποσό και άνω εισηγείται την κλιμακωτή καταβολή της ΑΤΑ ανάλογα με τις μηνιαίες απολαβές.

Για παράδειγμα μέχρι €20 χιλ. ετήσια εισοδήματα να παραχωρείται κανονικά ο τιμάριθμος, ενώ μέχρι €40 χιλ. ή €60 χιλ. ετησίως να καταβάλλεται κλιμακωτά ανάλογα με τις μηνιαίες απολαβές.

Άλλη πρόταση προνοεί την καταβολή της ΑΤΑ μια φορά το χρόνο αντί δύο φορές και καθιστά θέμα διαβούλευσης το ποσοστό που θα καταβάλλεται.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, στη σύντομη δήλωση του στη StockWatch είπε ότι «εμάς όταν μας είχαν καλέσει στο τραπέζι της διαβούλευσης το αντικείμενο όπως μας το είχαν θέσει ήταν να καταστεί η ΑΤΑ δικαιότερη. Σήμερα παρουσιάζουν και άλλες προτάσεις, είναι δικαίωμα τους, όμως δεν είναι αυτό που είχε συμφωνηθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΣΕΚ, Νίκου Μωϋσέως, ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι «οι συντεχνίες συζητούν στη βάση της λογικής να γίνει δικαιότερη η καταβολή της ΑΤΑ και όχι να κουτσουρευτεί».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι η ΑΤΑ εδώ και πάρα πολλά χρόνια συμβάλει στην εργατική ειρήνη και στη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για τοποθέτηση-μετακίνηση Επαρχιακού Γραφείου Λάρνακας - Αμμοχώστου

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αίτηση για διορισμό με σύμβαση Δημοτικής / Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης


 Αίτηση για διορισμό με Σύμβαση στη Δημοτική Εκπαίδευση

ειδικοτηταμεχρι
Νηπιαγωγόςμέχρι τον αριθμό 350 στον πίνακα διοριστέων
Δάσκαλοςμέχρι τον αριθμό 700 στον πίνακα διοριστέων
Ειδικός Εκπαιδευτικός (Κωφών)όλοι στον πίνακα διοριστέων
Ειδικός Εκπαιδευτικός (Τυφλών)όλοι στον πίνακα διοριστέων
Ειδικός Εκπαιδευτικός (Ειδικών Μαθησιακών, Νοητικών, Λειτουργικών και Προσαρμοστικών Δυσκολιών)μέχρι τον αριθμό 200 στον πίνακα διοριστέων
Ειδικός Εκπαιδευτικός (Λογοθεραπείας)μέχρι τον αριθμό 100 στον πίνακα διοριστέων
Ειδικός Εκπαιδευτικός (Φυσιοθεραπείας)μέχρι τον αριθμό 20 στον πίνακα διοριστέων
Ειδικός Εκπαιδευτικός (Εργοθεραπείας)μέχρι τον αριθμό 20 στον πίνακα διοριστέων
Ειδικός Εκπαιδευτικός (Μουσικοθεραπείας)όλοι στον πίνακα διοριστέων
Ειδικός Εκπαιδευτικός (Ειδικής Γυμναστικής)μέχρι τον αριθμό 10 στον πίνακα διοριστέων



Εκπαιδευτικοί με αναπηρίες

Όλοι των ειδικών καταλόγων διοριστέων εκπαιδευτικών µε αναπηρίες (Ν.146(Ι)/2009) 

Σημειώσεις 1) Όσοι/όσες δεν έχουν ενημερώσει την Εκπαιδευτική Υπηρεσία για τον αριθμό των κοινωνικών τους ασφαλίσεων (A.K.A.) παρακαλούνται όπως χρησιμοποιούν τον αριθμό 99.
2) Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα Μηχανογράφησης της ΕΕΥ στα τηλέφωνα 22602634, 22602652, 22602613

Η δήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, με τη συμπλήρωση του σχετικού ηλεκτρονικού εντύπου (έντυπο ΕΕΥ06) στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, στη διεύθυνση: http://www.eey.gov.cy, μέχρι την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012, το αργότερο μέχρι τις 1.30μ.μ.
Οι διορισμοί γίνονται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και με βάση τη σειρά κατάταξης των
υποψηφίων στους πίνακες διοριστέων.
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή δεν προτίθεται να μελετήσει τυχόν ενστάσεις, οι οποίες θα αφορούν
την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν με σύμβαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔ: Η ΠΟΕΔ καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το θέμα της εισδοχής Ειδικοτήτων έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα

Η ΠΟΕΔ καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το θέμα της εισδοχής Ειδικοτήτων έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα 

Αναφερόμενη στο γνωστό θέμα της εισδοχής Ειδικοτήτων στα δημοτικά σχολεία, το οποίο επανήλθε στο προσκήνιο ύστερα από αυτεπάγγελτη εξέτασή του από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, στη βάση σχετικής πρότασης των βουλευτών κ. Άγγελου Βότση, Γιώργου Προκοπίου και Αθηνάς Κυριακίδου, η ΠΟΕΔ καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το θέμα έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα, με σχετικές συζητήσεις που έγιναν εν εκτάσει στο παρελθόν και η ακολουθούμενη πολιτική επισφραγίστηκε μέσα από Υπουργικές Αποφάσεις που εδράζονται στις εκπαιδευτικές αρχές, επιδιώξεις και προσανατολισμούς της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Συνεπώς, σύμφωνα με την πιο πάνω πραγματικότητα, στην οποία αναφέρθηκε αρμοδίως και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, η Οργάνωση θεωρεί την όποια επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο ως κινούμενη από αλλότρια κίνητρα.

Η Οργάνωση υπενθυμίζει, σχετικά, πως αποτελεί διακηρυγμένη πολιτική του αρμόδιου Υπουργείου, την οποία ανεπιφύλακτα ασπάζεται και η ίδια, ότι ο δάσκαλος, με την πολυδυναμία που χαρακτηρίζει τη βασική του εκπαίδευση, αποτελεί το μοναδικό και αδιαμφισβήτητο φορέα του εκπαιδευτικού γίγνεσθαι στο επίπεδο της δημοτικής εκπαίδευσης, όπου η παιδαγωγική αρχή της διαθεματικής προσέγγισης, σε αντίθεση με τη θεματική που εκφράζεται σε άλλα επίπεδα της εκπαίδευσης, υιοθετείται γενικά. Η πολιτική αυτή ακολουθείται μέχρι σήμερα, μέσα από τα υφιστάμενα Αναλυτικά Προγράμματα και ενισχύεται ακόμη περισσότερο στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης που λαμβάνει χώρα.

Έχοντας υπόψη την πιο πάνω φιλοσοφία αλλά και το γεγονός ότι ανάλογη αντιμετώπιση του θέματος εφαρμόζεται γενικά σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης, η ΠΟΕΔ είχε υποστηρίξει και παλαιότερα ότι τα ειδικά θέματα στο δημοτικό σχολείο μπορούν και πρέπει να διδάσκονται από παιδαγωγικά καταρτισμένους εκπαιδευτικούς που να εξειδικεύονται στο αντίστοιχο θέμα. Η θέση αυτή υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση αναπτύσσονται και εφαρμόζονται και τα Προγράμματα Σπουδών των Παιδαγωγικών Τμημάτων των πανεπιστημίων. Παράλληλα, έχουν, από καιρό, προωθηθεί διαδικασίες για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με τα ειδικά θέματα και ιδιαίτερα με εκείνο της σωματικής αγωγής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί συνάδελφοι κατέχουν, σχετικά, μεταπτυχιακά και άλλα προσόντα.

Η τεκμηρίωση των απόψεων και θέσεων της Οργάνωσης περιλαμβάνεται σε έγγραφο το οποίο κατατέθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και το οποίο δημοσιεύεται αυτούσιο στην Ιστοσελίδα της (www.poed.com.cy). Παράλληλα, η ΠΟΕΔ έχει, με έγγραφό της προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, ζητήσει επείγουσα συνάντηση, με σκοπό να θέσει το Υπουργείο Παιδείας προ των ευθυνών του και να προλάβει τυχόν ανεπιθύμητες εξελίξεις, οι οποίες θα αποβούν σε βλάβη της Εκπαίδευσης.

Η Οργάνωση επαναλαμβάνει την άποψη ότι η επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο δεν εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Εκπαίδευσης. Καλεί όλους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη ζημιά που παρόμοιες ενέργειές τους προκαλούν στην εκπαιδευτική προσπάθεια και να αποφεύγουν την εμπλοκή της Εκπαίδευσης σε οποιεσδήποτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή άλλα συμφέροντα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Έντυπα Τοποθετήσεων Μετακινήσεων και Κανονισμοί Τοποθετήσεων Μετακινήσεων Ειδικών Εκπαιδευτικών

Νέες Μονάδες Μετάθεσης Δημοτικής - Προδημοτικής και ΕΙδικής Εκπαίδευσης, 28/5/2012

Η ΕΕΥ ανακοίνωσε σήμερα νέες μονάδες μετάθεσης για εκπαιδευτικούς λειτουργούς Δημοτικής - Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης :

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η Θεατρική Ομάδα ΑΝΑΤΡΟΠΗ και το «Πε-τρεLA LA LOVE Cyprus» αύριο 28/5/2012 στην Πάφο


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ : Σας Ευχαριστούμε!!!


Η Θεατρική Ομάδα ΑΝΑΤΡΟΠΗ ευχαριστεί τις εκατοντάδες του κόσμου για τη μαζική παρουσία τους στις δύο παραστάσεις της ομάδας μας, στις οποίες παρουσίασε την ξεκαρδιστική σατιρική επιθεώρηση  του Σωκράτη Πουλλή «Πε-τρεLA LA LOVE Cyprus».
Η ζήτηση των εισιτηρίων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε δική μας προσδοκία. Τα 1000 διαθέσιμα εισιτήρια  εξαντλήθηκαν – εν ριπή οφθαλμού – δύο μέρες πριν από την παράσταση. Η αγάπη του κόσμου μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εθελοντικά, θυσιάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις τον προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό μας χρόνο, με μοναδικό σκοπό να μοιράσουμε χαμόγελα το βράδυ της παράστασης, αλλά και ελπίδα σε συνανθρώπους μας που η ζωή τους φέρθηκε άδικα.
Στα δύο χρόνια παρουσίας μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, με τη στήριξη του κόσμου και των χορηγών μας, πετύχαμε να προσφέρουμε σε δυστροπούντες συνανθρώπους μας, ποσό που ξεπερνά τις 9500 ευρώ.
Σας ευχαριστούμε!!!
Έπεται συνέχεια, τη Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012, στο ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ Πάφου, ώρα 20:00.
Αυστηρώς ακατάλληλο για τους ΜΗ έχοντες ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!!!

Με τη στήριξη της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ Κίνησης
Δασκάλων και Νηπιαγωγών

      ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
    ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Τα λένε επί σκηνής και έξω από τα δόντια:
Κωνσταντίνος Καρεκλάς                             Δώρος Δωροθέου                                             Χριστόδουλος Σαντζιάκκης
Αλεξάνδρα Πολίτη                                        Κυριάκος Πιλλακούρης                 Χριστίνα Τσαγγάρη
Σταύρη Φραντζέσκου                                   Μάρα Κυρίλλου                             Στέλιος Στυλιανού
Νίκη Ιωάννου                                                 Παντελής Δωράτης                         Άντρη Χαραλάμπους
Ντία Κωνσταντίνου                                      Εύα Πιλλά                                       Σωκράτης Φιλιππίδης
Ελένη Λουκά                                                  Βαρβάρα Ηροδότου                        Πανάγια Χατζηλευτέρη
Αγγέλα Σαββίδου                                          Γιώργος Αδάμου                              Σάββας Νεοκλέους
Σωκράτης Πουλλής                                      Μαρία Σωκράτους                         Φίλιππος Μάρκου
Μιχάλης Σαββίδης                                        Σούλα Περικλέους                         Αναστασία Βαλανίδου
Μαρίνα Βασιλείου                                        Κυριακή Χαραλάμπους                 Μαρία Κωνσταντίνου
Στυλιάνα Αριστείδου                                    Κλεάνθια Ευθυμίου                        Βαλεντίνα Μακρή
Μαρία Παναγή                                              Ιωάννα Βακανά                                             Ανδριανή Αντωνίου
Λάμπρος Στεφάνου                                       Μάριος Ρήγας                                  Χρίστος Σάββα
Μαρία Κολάνη                                               Μαργαρίτα Βασιλείου                   Θέτη Αριστοκλέους
Ελένη Νεοκλέους                                           Μαρίνα Φιλίππου                          Νικολέττα Κτωρή
Μαρία Κώστα                                                Νέαρχος Ευαγγέλου                      Στάλω Βασιλείου
Σενάριο – Σκηνοθεσία
Σωκράτης Πουλλής
Τραγούδι
Χριστίνα Τσαγγάρη                        Νέαρχος Ευαγγέλου                      Αρίστη Πουλλή                Γιάννης Ιωάννου
Χορογραφίες
Χρίστος Σάββας
Σκηνικά – Μουσική Επιμέλεια
Κυριάκος Βακανάς
Γραφικά Σκηνικού
Μαρία Γιαλλουρίδου
Χειρισμός Ήχου – Εικόνας – Φωτισμού
Παντελής Βασιλείου                      Κωνσταντίνος Καρεκλάς              Ανδρέας Ξενοφώντος

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αξιοποίηση και Προώθηση των Δεξιοτήτων των Χαρισματικών Παιδιών


 Πηγή : www.sigmalive.com

Συνέδριο του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων των Χαρισματικών Παιδιών της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή μήνα στη Λευκωσία, με αντικείμενο την αξιοποίηση των δεξιοτήτων περίπου 25.000 χαρισματικών παιδιών της Κύπρου, που λόγω απουσίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων παραμένουν εγκλωβισμένα στη μετριότητα.

Τίτλος του θέματος του συνεδρίου είναι: ''Ας τα βοηθήσουμε να λάμψουν'' και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με εισηγητές τρεις ειδικούς επιστήμονες από το εξωτερικό.
Οπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων Χαρισματικών Παιδιών, ο αριθμός των παιδιών αυτών στην Κύπρο υπολογίζεται να είναι 25.000 και τα παιδιά αυτά ''παραμένουν εγκλωβισμένα στη μετριότητα''.
''Σήμερα, με την ύπαρξη εναλλακτικών μεθόδων αναγνώρισης και με τη δυνατότητα αναγνώρισης ακόμα και των παιδιών που φοβούνται τα τεστ, τα παιδιά αυτά μπορούν να εντοπισθούν και να βοηθηθούν εγκαίρως'', δηλώνει ο Σύνδεσμος.
''Σύμφωνα με τις πρόσφατες διεθνείς στατιστικές'', αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, ''τα χαρισματικά παιδιά αντιπροσωπεύουν το 10 με 20% και όχι το 2,5 με 3% του πληθυσμού μιας χώρας, όπως μέχρι πρόσφατα πιστευόταν και, ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι ο αριθμός τους στην Κύπρο ανέρχεται κατά μέσο όρο (15%) στα 25.000''.
''Εντούτοις στη χώρα μας'', συνεχίζει η ανακοίνωση, ''το θέμα της κατάρτισης ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την κάλυψη των αναγκών των χαρισματικών παιδιών βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, με μοναδικό φορέα στήριξής τους μέχρι στιγμής τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Χαρισματικών Παιδιών της Κύπρου, μια πρωτοβουλία με πηγές εσόδων αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών και τις χορηγίες''.
Οπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, ''ήδη εδώ και δεκαετίες εφαρμόζονται προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης για χαρισματικά σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ανά την υφήλιο''.
Το Συνέδριο της 8ης Ιουνίου αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κύπρου αλλά και των απλών πολιτών που επιθυμούν να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο θέμα.
Το Συνέδριο θα προλογίσουν η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Νίκος Περιστιάνης, καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ συντονίστρια θα είναι η Διευθύντρια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ζήνα Πουλλή.
Οι ξένοι εισηγητές, που θα ομιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των χαρισματικών παιδιών, είναι οι Φράντζ Μονκς, Αλμπερτ Τσίγκλερ και Χάιντρουν Στόεγκερ. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά με αυτόματη διερμηνεία στα Ελληνικά.

Παρουσίαση βιβλίου " Στην κόψη του ΣΠΑΘΙΟΥ και του στοχασμού..."


«Μείωση της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου... Εκπαιδευτική Προτεραιότητα της Στρατηγικής Ευρώπη 2020»

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

« Αγνώστου Χρόνου, χρώμα , λόγος , μέλος »




Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού, στo πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 35χρόνια που συμπληρώνονται από την ίδρυσή του και τη συνεχή προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, φιλοξενεί και παρουσιάζει την πολυεπίπεδη εκδήλωση «Αγνώστου Χρόνου, χρώμα, λόγος, μέλος» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στις 20:00 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολωμονίδης» (παλιό λιθογραφείο Κουβά) στη Λεμεσό.
Λόγια από προσωπικές γραφές, σκέψεις γύρω από  έργα, ποίηση, και ζωή, μουσικές που ταξίδεψαν και συνάντησαν τα κρυφά της καρδιάς τα μυστικά. Χρώματα που ενώθηκαν και γονιμοποιήθηκαν με όλα τα πιο πάνω. Μια ταύτιση άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων,  μέσα από τις διαφορετικές τέχνες τους. Άγνωστος ο λόγος και ο χρόνος έμπνευσης  του καθενός.
Η εκδήλωση συνυφαίνεται γύρω από την έκθεση ζωγραφικής  του Γιώργου Α. Κωνσταντίνου, με στημόνι την παρουσίαση του βιβλίου του ιδίου με τίτλο «Αγνώστου Χρόνου» και υφάδι τη συναυλία κρητικής και κυπριακής μουσικής από όπου είναι εμπνευσμένα τα έργα του ζωγράφου. 
Τον λόγο αναλύει και παρουσιάζει μέσα από τα προσωπικά ημερολόγια και κείμενα όπως δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο  «Αγνώστου χρόνου», η Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα ΒΝΕΣ ) , κυρία Αφροδίτη Αθανασοπούλου.
Το χρώμα όπως αυτό αναπτύσσεται στους πίνακες και στο βιβλίο,  παρουσιάζει ο καταξιωμένος κύπριος χαράκτης Χαμπής Τσαγγάρης.
Ο κύριος Ιωάννης Πυργιωτάκης, πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεύθυνος διδακτορικών σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προσθέτει  τη δική του κατάθεση με τη μοναδική και μεστή του θεώρηση.
Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Δήμαρχος Λεμεσού κύριος Ανδρέας Χρίστου, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η εκδήλωση.
Τέλος, τα χρώματα και τα θέματα των έργων, τα «ζωγραφισμένα» τραγούδια, σμίγουν με νότες και μουσικές της Κρήτης και της Κύπρου σε συναυλία από τους ίδιους τους δημιουργούς μουσικούς, κρητικούς και κύπριους.

Παίζουν:
Μ. Σταυρακάκης: τραγούδι, λαγούτο, μαντολίνο
Ζ. Σπυριδάκης:       τραγούδι, λύρα
Ν. Μαστοράκης:   τραγούδι, κιθάρα, λαγούτο
Τ. Πρωτοπαπάς:    βιολί
Θ. Κωνσταντίνου: τραγούδι, κιθάρα
Φ. Δημητρίου:        κρουστά
Διάρκεια Έκθεσης:  7-11 Ιουνίου 2012
Ώρες λειτουργίας : 09.30 – 12.30   και 18.00 – 21.00
Στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμος Λεμεσού, ο Οργανισμός Νεολαίας και η Οινοβιομηχανία ΕΤΚΟ

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 99545629 , 99322097

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Έντυπα Τοποθετήσεων - Μετακινήσεων Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Λεμεσού

Γενικές Οδηγίες Δημοτικής Εκπαίδευσης - Λεμεσός
Έντυπο Τοποθετήσεων Μετακινήσεων Δασκάλων- Λεμεσός
Γενικές Οδηγίες Προδημοτικής Εκπαίδευσης - Λεμεσός

Έντυπο Τοποθετήσεων Μετακινήσεων Νηπιαγωγών- Λεμεσός

 Τα έντυπα αυτά πρέπει να συμπληρωθούν από εκπαιδευτικούς οι οποίοι:
1. έχουν μετατεθεί από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας στην πόλη Λεμεσού ή σε
κοινότητες και δήμους με δύο ή περισσότερα σχολεία
2. επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο στην πόλη Λεμεσού ή σε κοινότητες/ δήμους
με δύο ή περισσότερα σχολεία
3. έχουν συμπληρώσει έξι χρόνια στο ίδιο σχολείο.

ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΛΑΤΡΩΝ (ΠΟΕΔ) – ΠΑΦΟΥ (ΟΕΛΜΕΚ) Θερινή περίοδος 2012 - Αίτηση για παραχώρηση κατοικίας


ΕΞΟΧΙΚΕΣ  ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ  ΠΛΑΤΡΩΝ (ΠΟΕΔ) – ΠΑΦΟΥ (ΟΕΛΜΕΚ)
Θερινή περίοδος 2012 - Αίτηση για παραχώρηση κατοικίας
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012
Προς όλα τα μέλη
Θέμα : Λειτουργία Εξοχικών Κατοικιών ΠΟΕΔ κατά τη θερινή περίοδο
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας πληροφορούμε ότι, από φέτος, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά, μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας, που θα ενεργοποιηθεί στις 21 Μαΐου 2012. Την πλατφόρμα αυτή θα τη βρείτε στον ιστοχώρο της Οργάνωσής μας www.poed.com.cy   στο σύνδεσμο «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ».
Αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές μέχρι και την 05 Ιουνίου 2012 η ώρα 13:00.
 Η ενημέρωση για τη διάθεση των εξοχικών κατοικιών και την έγκρισή σας για το δικό σας πενθήμερο, θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο που έγινε και πέρυσι, δηλαδή με τηλεφωνική επικοινωνία του αιτητή από το γραφείο ΠΟΕΔ ή θα στέλνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του αιτητή με τις οδηγίες για την πληρωμή με ταυτόχρονη αποστολή SMS.
Όλες οι πληρωμές (είτε η έγκρισή σας είναι για Πλάτρες είτε για Πάφο) πρέπει να γίνονται στο ΣΤΔΚ ή σε οποιοδήποτε Συνεργατικό Ταμιευτήριο (στον αριθμό λογαριασμού 4004497-4 ΠΟΕΔ-ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ)  κατόπιν της έγκρισής σας από την ΠΟΕΔ. Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία αποστολής τηλεομοιοτύπου (ΦΑΞ) η κατάθεση πρέπει να γίνεται σε μετρητά και στον τομέα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ο ταμίας να συμπληρώσει τον αριθμό δελτίου ταυτότητας (Δ.Τ.) και το επίθετό σας.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ για τα ΕΞΟΧΙΚΑ (ΠΑΦΟΣ & ΠΛΑΤΡΕΣ)
1.   Το σύστημα θα δέχεται αίτηση το αργότερο μέχρι την 05η  Ιουνίου 2012. Έχετε τη δυνατότητα στην αίτησή σας να επιλέξετε τρία πενθήμερα (πρώτη, δεύτερη  & τρίτη προτίμηση).
2.   Προτεραιότητα θα δοθεί σ’ αυτούς που δεν έχουν κάνει χρήση των διαμερισμάτων κατά την περσινή καλοκαιρινή περίοδο.
3.   Η έγκριση θα γίνεται τηλεφωνικά ή θα στέλνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του αιτητή με τις οδηγίες για την πληρωμή με ταυτόχρονη αποστολή SMS.
4.   Η έγκριση ακυρώνεται εάν δεν έχει γίνει η πληρωμή βάσει των οδηγιών. Η πληρωμή γίνεται μέσα σε 7 μέρες από τη μέρα ειδοποίησης από την ΠΟΕΔ για την έγκρισή σας. 
5.   Όλες οι πληρωμές (είτε η έγκρισή σας είναι για Πάφο είτε για Πλάτρες) πρέπει να γίνονται στο ΣΤΔΚ ή σε οποιοδήποτε Συνεργατικό Ταμιευτήριο (στον αριθμό λογαριασμού 4004497-4 ΠΟΕΔ-ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ) κατόπιν της έγκρισής σας από την ΠΟΕΔ. Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία αποστολής τηλεομοιοτύπου η κατάθεση πρέπει να γίνεται σε μετρητά και στην περιγραφή ο ταμίας να συμπληρώνει τον αριθμό δελτίου ταυτότητας (Δ.Τ.) και το επίθετό σας.
6.   Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησής σας, θα πρέπει να ειδοποιηθεί εγκαίρως η ΠΟΕΔ, με γραπτή επιστολή, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν. Το ποσό που πληρώσατε, θα πιστώνεται μέχρι 30  Ιουνίου του επόμενου έτους. Αν η ακύρωση δε γίνεται έγκαιρα τότε ποσό που πληρώσατε δε θα πιστώνεται για την επόμενη χρονιά και παραμένει στη διάθεση της ΠΟΕΔ ως αντίτιμο για την οποιαδήποτε ζημιά προκύπτει από την καθυστερημένη ή μη ακύρωση της κράτησης.
7.   Ο χρόνος παραλαβής των κλειδιών από το διαχειριστή είναι από τις 3.00μ.μ. μέχρι τις 6.00μ.μ. και ο χρόνος παράδοσης των κλειδιών είναι ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.
8.   Αιτήσεις που δε θα είναι πλήρως συμπληρωμένες δε θα ληφθούν υπόψη.
9.   Το διαμέρισμα των 3 υπνοδωματίων (Πλατρών) θα παραχωρείται κατά προτεραιότητα σε πολύτεκνους  συναδέλφους.
10.           Οι συνάδελφοι ενοικιαστές υποχρεώνονται να παραδίδουν ΚΑΘΑΡΑ τα διαμερίσματα όπως ΚΑΘΑΡΑ θα τα παραλαμβάνουν.
11.           Απαγορεύεται η μεταφορά ζώων εντός και εκτός των διαμερισμάτων (σκύλοι, γάτοι, κ.τ.λ.).
12.           Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς σε εξωτερικούς χώρους (φουκούδες κ.ά.)
13.           Παρακαλούμε όπως γίνεται σωστή χρήση για  εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.
14.           Υποβάλλοντας την αίτηση αυτόματα εξυπακούεται η αποδοχή των όρων συμμετοχής.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΛΑΤΡΩΝ ΠΟΕΔ
 Η Οργάνωσή μας διαθέτει 37 διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου ή δύο υπνοδωματίων και 1 των τριών υπνοδωματίων στις Πλάτρες για εξυπηρέτηση των μελών της. Τα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση και όλα τα στοιχειώδη για τη διαμονή σας. Στο χώρο υπάρχει πισίνα και καφετέρια. Η πισίνα θα ελέγχεται από 01 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου 2012 από ναυαγοσώστη από τις 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.  Τις υπόλοιπες ώρες τονίζουμε πως η πισίνα είναι κλειστή και η χρήση της απαγορεύεται. Η ΠΟΕΔ δε θα φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για τυχόν παραβάσεως της πιο πάνω οδηγίας της.
 Οι επιλογές για τη διαμονή σας στις Πλάτρες (ΠΟΕΔ) και το κόστος για το πενθήμερο είναι:
ΠΟΕΔ  -  ΠΛΑΤΡΕΣ
Ενός υπνοδωματίου
(6 σπιτάκια)
Δύο υπνοδωματίων
(30 σπιτάκια)
Τριών υπνοδωματίων
(1 σπιτάκι)
Τιμές 5ημέρου €200
Τιμές 5ημέρου €250
Τιμές 5ημέρου €300
Στους ενοίκους χορηγούνται σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρικά και οικιακά σκεύη. Το συγκρότημα της ΠΟΕΔ διαθέτει πισίνα και εστιατόριο.
Τα κλειδιά μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από το διαχειριστή των διαμερισμάτων κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη (τηλ. 99-492047) αφού του παραδώσετε την απόδειξη πληρωμής σας. Ο χρόνος παραλαβής των κλειδιών από τον διαχειριστή είναι από τις 3.00μ.μ. μέχρι τις 6.00μ.μ. και ο χρόνος παράδοσης των κλειδιών είναι ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι τις 12.00μ.

Οι αφίξεις γίνονται σε ορισμένες ημερομηνίες για κάθε πενθήμερο όπως αυτές φαίνονται πιο κάτω: 
ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ για τις εξοχικές κατοικίες στις ΠΛΑΤΡΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ Άφιξης-Αναχώρησης
ΕΙΔΟΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟ
1          28/06/2012-03/07/2012
2          29/06/2012-04/07/2012
3          30/06/2012-05/07/2012

4          03/07/2012-08/07/2012
5          04/07/2012-09/07/2012
6          05/07/2012-10/07/2012

7          08/07/2012-13/07/2012
8          09/07/2012-14/07/2012
9          10/07/2012-15/07/2012

10        13/07/2012-18/07/2012
11        14/07/2012-19/07/2012
12        15/07/2012-20/07/2012

13        18/07/2012-23/07/2012
14        19/07/2012-24/07/2012
15        20/07/2012-25/07/2012

16        23/07/2012-27/07/2012
17        24/07/2012-29/07/2012
18        25/07/2012-30/07/2012

19        28/07/2012-02/08/2012
20        29/07/2012-03/08/2012
21        30/07/2012-04/08/2012

22        02/08/2012-07/08/2012
23        03/08/2012-08/08/2012
24        04/08/2012-09/08/2012

25        07/08/2012-12/08/2012
26        08/08/2012-13/08/2012
27        09/08/2012-14/08/2012
           
28        12/08/2012-17/08/2012
29        13/08/2012-18/08/2012
30        14/08/2012-19/08/2012

31        17/08/2012-22/08/2012
32        18/08/2012-23/08/2012
33        19/08/2012-24/08/2012

34        22/08/2012-27/08/2012
35        23/08/2012-28/08/2012
36        24/08/2012-29/08/2012
ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρια
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρι
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρια
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρι
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρια
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρι
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρια
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρι
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρια
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρι
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρια
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια

ð  3 Μονάρια, 10 Δυάρια,1 Τριάρι
ð  3 Μονάρια, 11 Δυάρι
ð  1 Μονάρι,    9 Δυάρια
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΑΦΟΥ
Σας πληροφορούμε ότι η Οργάνωσή έχει ενοικιάσει 8 διαμερίσματα στην Πάφο από την ΟΕΛΜΕΚ εξοπλισμένα με κλιματισμό, τηλεόραση και όλα τα στοιχειώδη για τη διαμονή σας. Στο χώρο υπάρχει πισίνα και καφετέρια. Η πισίνα θα ελέγχεται από 01 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου 2012 από ναυαγοσώστη από τις 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.  Τις υπόλοιπες ώρες τονίζουμε πως η πισίνα είναι κλειστή και η χρήση της απαγορεύεται. Η ΠΟΕΔ δε θα φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για τυχον παραβάσεως της πιο πάνω οδηγίας της.
Τα κλειδιά μπορείτε να τα παίρνετε, αφού παραδώσετε την απόδειξη πληρωμής σας στον τόπο υποδοχής, που λειτουργεί στο χώρο της καφετέριας.  Πριν και μετά την παράδοση των κλειδιών θα γίνεται έλεγχος των δωματίων.  Άτομα που θα πάνε χωρίς απόδειξη δε θα τους δίνονται κλειδιά. O διαχειριστής στην Πάφο είναι ο κ. Μιχάλης Παπαθεράποντος και το τηλέφωνό του είναι: 99-482059.
 Οι επιλογές για τη διαμονή σας στην Πάφο και το κόστος για το πενθήμερο είναι:
ΟΕΛΜΕΚ – ΠΑΦΟΣ
Στούντιο (6 Στούντιο μόνο)
Δύο υπνοδωματίων (2 Δυάρια μόνο)
Τιμές 5ημέρου €150
Τιμές 5ημέρου €250
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για στούντιο αυτά μπορούν να διατεθούν ανά δυο (δυο στούντιο ενωμένα με εσωτερική πόρτα) στην τιμή των €275.
Στο στούντιο υπάρχουν δύο μονά κρεβάτια ενωμένα και ένας καναπές. Στο διαμέρισμα των δύο υπνοδωματίων υπάρχει ένα διπλό κρεβάτι, δύο μονά  κρεβάτια και δύο καναπέδες στο καθιστικό. Παρέχονται σεντόνια, πετσέτες μεγάλες, πετσέτες προσώπου και μαξιλαροθήκες. Απαγορεύεται η χρήση των πετσετών στην πισίνα. Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη με ψυγείο, γκαζιέρα, όπως και οικιακά σκεύη.


Οι αφίξεις γίνονται σε ορισμένες ημερομηνίες για κάθε πενθήμερο όπως αυτές φαίνονται πιο κάτω: 

ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ για τις εξοχικές κατοικίες στην ΠΑΦΟ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ Άφιξης-Αναχώρησης
ΕΙΔΟΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟ
1        30/06/2012-05/07/2012

2        05/07/2012-10/07/2012

3        10/07/2012-15/07/2012     

4        15/07/2012-20/07/2012

5        20/07/2012-25/07/2012     

6        25/07/2012-30/07/2012

7        30/07/2012-04/08/2012

8        04/08/2012-09/08/2012     

9        09/08/2012-14/08/2012

10      14/08/2012-19/08/2012     

11      19/08/2012-24/08/2012     

12      24/08/2012-29/08/2012
ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια

ð 6 Στούντιο, 2 Δυάρια