Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Σταύρωσαν τα Κονδύλια για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση

ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ - Κίνημα Οικολόγων-ΕΥΡΟΚΟ σταύρωσαν το κονδύλι για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ενώ ο ΔΗΣΥ το καταψήφισε. Μόνον το ΑΚΕΛ ψήφισε υπέρ στο κονδύλι για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση την Πέμπτη το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και πέρα ότι κονδύλι αφορά την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, από τα 14 εκατομμύρια που έχουν εγκριθεί, πριν να αποδεσμευτεί πρέπει να εγκρίνεται από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, γεγονός που θα δημιουργήσει περιταίρω καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Το περίεργο είναι ότι τα 4 κόμματα έθεσαν υπο επιτήρηση το συγκεκριμένο κονδύλι χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση στη βουλή. Όσο αφορά το ΔΗ.ΣΥ. είναι πλέον φανερόν ότι τάσσεται εναντίον της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Πότε τους δεν πίστεψαν στην μεταρρύθμιση, ποτέ τους δε στήριξαν τη μεταρρύθμιση, εδώ και χρόνια πολεμούν την μεταρρύθμιση...τώρα το δέιχνουν και στην πράξη.

Σχετικπο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ αναφέρει :
"Τρία κονδύλια, για τα οποία η Βουλή απαιτεί επιπρόσθετες εξηγήσεις πριν την αποδέσμευσή τους, ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα κονδύλι ύψους 14εκατ. ευρώ, που αφορά χορηγία στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), μπήκε υπό επίβλεψη μετά από σχετική τροπολογία που υποβλήθηκε από τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγους.
Επίσης, σταυρώθηκε το κονδύλι που αφορά «Επιχορήγηση Πολιτιστικών Φορέων και Ατόμων για Πολιτιστικές Δραστηριότητες» ύψους 5.2 εκατ. ευρώ, μετά από τροπολογία των προαναφερθέντων 4 κομμάτων, όπως επίσης και το κονδύλι ύψους 14 εκατ. ευρώ, που αφορά το κεφάλαιο «Υλοποίηση Μέτρων στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης».
Για τις τροπολογίες των πιο πάνω κονδυλίων δεν δόθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις από τα τέσσερα κόμματα πέραν του ότι προτού διενεργηθεί οποιαδήποτε δαπάνη να ενημερώνεται η Επιτροπή Οικονομικών και να εξασφαλίζεται η συγκατάθεσή της."

Δεν υπάρχουν σχόλια: