Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Προοδευτικής για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

Ανακοίνωση Προοδευτικής για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς PDF


Αγαπητές/τοί συναδέλφισσες/συνάδελφοι,


Με την ευκαιρία έναρξης Νέου Σχολικού Έτους 2013-2014, η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ σας εύχεται καλή χρονιά με υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική πρόοδο. Είθισται κάθε χρονιά να απευθύνουμε ιδιαίτερο καλωσόρισμα στους νέους συναδέλφους, οι οποίοι με πολλά όνειρα και προσδοκίες εισέρχονται στην εκπαιδευτική μας οικογένεια. Δυστυχώς οι εξελίξεις σε σχέση με τον επαναδιορισμό των συμβασιούχων συναδέλφων, δε μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Αντίθετα πολλοί νέοι συνάδελφοι, μετά από μονομερείς αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται προ του φάσματος της ανεργίας.



Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η φετινή χρονιά ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς. Αντί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με τον επαναδιορισμό όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου αποψίλωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης του τόπου. Συγκεκριμένα γινόμαστε μάρτυρες των ακόλουθων ενεργειών:



· Μείωση των αποσπάσεων στη Δημοτική, πλήττοντας κυρίως την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση και καινοτόμα προγράμματα.

· Κατάργηση του δίωρου μετακίνησης χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, πάρα τις δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας ως προς την προώθηση του αιτήματός μας περί αυτού.

· Κλείσιμο σχολείων, αποψιλώνοντας την ύπαιθρο.

· Κατάργηση καινοτόμων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (ΟΙΚΑΔΕ, μεντορισμός).

· Πλήρης κατάργηση του χρόνου για Οικολογικά Σχολεία, Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προαγωγής Υγείας και Διεύθυνση Κοινοτικών Τμημάτων στα Νηπιαγωγεία.

· Μείωση του χρόνου Ειδικής Εκπαίδευσης αλλά και περιόδων που παραχωρούνται για αλλόγλωσσα.

· Καμία προσπάθεια στο να προχωρήσει η Βουλή στην έγκριση των προαγωγών, τις οποίες έχουν παγοποιήσει εδώ και μερικούς μήνες δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα και αδικίες στην εκπαίδευση.

· Καμία προσπάθεια στο να προχωρήσει η Βουλή στην έγκριση των μονιμοποιήσεων που εδώ και 2 χρόνια καταψηφίζονται.

Όλα αυτά οδηγούν σε δραματική μείωση των εγκριμένων συμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, (80 περίπου λιγότερες συμβάσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά) δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και αδικίες στην εκπαίδευση, δυσκολεύοντας το έργο και την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών, στέλλοντας ταυτόχρονα στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους.



Παράλληλα με τον αγώνα για επαναδιορισμό όλων των συναδέλφων και την προάσπιση των δικαιωμάτων ολόκληρου του κλάδου, η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ θα δώσει και τη φετινή χρονιά συνέχεια στην πολυδιάστατη προσφορά (συνδικαλιστική, πολιτιστική, κοινωνική) της προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και την παιδεία του τόπου γενικότερα.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών συνεπής στην 20χρονη ιστορία της αλλά και καθοδηγούμενη από την προοδευτική της ιδεολογία, θα συνεχίσει και φέτος να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα τόσο για την προάσπιση των εργασιακών θέσμιων όσο και για την ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου. Θα συνεχίσει και φέτος να παλεύει ενάντια σ’ όλες εκείνες τις νεοφιλελεύθερες μεθοδεύσεις που θέλουν να πλήξουν τους εργαζόμενους. Καλούμε την ΠΟΕΔ, και ειδικά τις υπόλοιπες Κινήσεις να σταθούν στις δεσμεύσεις τους για δυναμικούς αγώνες, ούτως ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι - δυνατοί, να οδηγήσουμε τον κλάδο σε προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι τασσόμαστε δίπλα σας, μέσα από την καθημερινή προσωπική επαφή για ενημέρωση ή επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Καλή χρονιά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: