Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Νωρίτερα θα καταβληθεί ο 13ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων

Οκτώ ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί σε περίπου 60.000 δημόσιους υπαλλήλους ο 13ος μισθός. Όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να τονωθεί η αγορά, η οποία παρουσιάζει αισθητή κάμψη τους τελευταίους μήνες.


Ο κ. Σταυράκης εξήγησε ότι εδώ και πάρα πολλά έτη στο δημόσιο τομέα πληρωνόταν με επιταγές ημερομηνίας 31 Δεκεμβρίου, δημιουργείτο ένα γραφειοκρατικό και διαδικαστικό κόστος και στους συναδέλφους του δημόσιου τομέα, που έπρεπε να τις εξαργυρώσουν και στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις που τις εδέχοντο''.

''Από εφέτος'', είπε ο κ. Σταυράκης, ''και ο 13ος μισθός θα πληρώνεται αυτόματα με εμβάσματα στους τραπεζικούς ή συνεργατικούς λογαριασμούς που έχουν οι κρατικοί υπάλληλοι με τα διάφορα ιδρύματα, άρα θα υπάρχει μια σημαντική μείωση κόστους''.

''Το πιο ευχάριστο'', συνέχισε ο Υπουργός, ''είναι ότι, στην προσπάθειά μας να τονώσουμε την ψυχολογία της αγοράς και την κίνηση του παζαριού κατά τις τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, ο 13ος μισθός, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τα συνεργατικά, αντί να έχει ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου, θα έχει ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου, άρα οι 60.000 περίπου υπάλληλοι θα πάρουν τον 13ο μισθό οκτώ ημέρες πριν, για να έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια να τον ξοδέψουν στην αγορά και να αναζωογονηθεί, έστω και ελαφρώς, η οικονομία''

Πηγή : Εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

* Το δημοσίευμα απαντά από μόνο του στο γελείο sms που κυκλοφόρησαν στελέχη διδασκαλικής παράταξης στην ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟ, πριν από ένα μήνα, περι μη καταβολής ή καθυστέρησης της καταβολής του 13ου μισθού από την κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη προσπαθεί να πανικοβάλει συναδέλφους με "ψεύτικα" μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα. Το ιδιο έκαναν και με τους διορισμούς, το ίδιο και με τον κατάλογο διορίστέων, το ίδιο τώρα και με τον 13ο μισθό.... ας τους κρίνει ο κόσμος ... δεν έχουν ίχνος αξιοπιστίας, απλά νομίζουν ότι θα πλήξουν την κυβέρνηση με γελεία sms. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: