Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Επίσκεψη E/κ εκπαιδευτικών σε τουρκοκυπριακά σχολεία

Ανακοίνωση -Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου
Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών "Ενωμένη Κύπρος"


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά η καθιερωμένη πια επίσκεψη εκπαιδευτικών στα τουρκοκυπριακά σχολεία που διοργάνωσε η μη-κυβερνητική οργάνωση Πλατφόρμα εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος» με τη συμμετοχή φέτος των εκπαιδευτικών οργανώσεων «Προοδευτικής Δασκάλων» και «Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών» Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από εξήντα εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι για πρώτη φορά, οι οποίοι επισκέφθηκαν πέντε σχολεία, όπου τους έγινε θερμή υποδοχή από τους Τ/κ συναδέλφους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Με τις συναντήσεις αυτές βαθαίνει η αλληλογνωριμία, ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας, αναπτύσσονται προσωπικές σχέσεις και δημιουργείται κλίμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας ανάμεσα στους Κύπριους εκπαιδευτικούς και των δύο κοινοτήτων, γεγονός που συνέβη κι αυτή τη φορά με τις συζητήσεις στις αίθουσες καθηγητικών συλλόγων με τους Τ/κ συνάδελφους εκπαιδευτικούς πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα, αλλά και με διατύπωση προτάσεων και ιδεών για τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων ανάμεσα σε ε/κ και τ/κ σχολεία.

Η δικοινοτική πλατφόρμα εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος» πιστεύει ότι τη νέα χρονιά 2010 πρέπει να γίνουν από τις ε/κ εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ τα απαραίτητα βήματα για να συντονιστούν με τις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας και του κυπριακού λαού και να πάψουν να βλέπουν με καχυποψία κι εχθρότητα τις κοινές δικοινοτικές σχολικές εκδηλώσεις. Σε αυτές τις προσπάθειες είναι απαραίτητο να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης το Υπουργείο Παιδείας που έχει διακηρυγμένο στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας ανάμεσα σε E/κ και T/κ. Καλούμε όλους τους Κυπρίους πέρα από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις να αγωνιστούν για την επανένωση της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: