Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων διαχωρίζει τη θέση της από την πλειοψηφική απόφαση της ΠΟΕΔ


Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων διαχωρίζει τη θέση της από την πλειοψηφική απόφαση της ΠΟΕΔ

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και διαχωρίζει τη θέση της από την πλειοψηφική απόφαση της ΠΟΕΔ (ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ) να καλέσει τα μέλη της να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου. Η Προοδευτική, θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι η ίδια η οργάνωση, που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος του πνευματικού κόσμου της Κύπρου, καλεί τα μέλη της όπως αδιαφορήσουν για το κοινωνικό γίγνεσθαι και γίνουν άβουλοι και αδιάφοροι πολίτες. Η Κίνηση, θεωρεί επίσης αδιανόητο το γεγονός ότι, η ίδια η οργάνωση, καλεί τα μέλη της όπως αρνηθούν το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», το οποίο κατακτήθηκε για όλους τους πολίτες μέσα από μακροχρόνιους αγώνες και θυσίες.

Παράλληλα, η Προοδευτική αναγνωρίζει την ανάγκη για αγώνα υπεράσπισης των κεκτημένων του κλάδου και για το λόγο αυτό εισηγήθηκε σειρά από μέτρα. Όμως, δε συναινεί με την πλειοψηφική απόφαση της ΠΟΕΔ (ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ) και καλεί το διδασκαλικό κόσμο όπως προσέλθει την ημέρα των δημοτικών εκλογών και ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Οι εκλογές είναι η κορυφαία πράξη έκφρασης Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα οι αυτοδιοίκητικές εκλογές, στις οποίες ο καθένας από εμάς καλείτε να αποφασίσει για την καθημερινότητά του .

Τέλος, θεωρούμε πως αν θέλουμε να λεγόμαστε παιδαγωγοί, δε πρέπει να πάψουμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία και το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων στο «εκλέγειν και εκλέγεσθαι»… και προσέξτε: δεν πρέπει να ξεχαστούμε ούτε στιγμή. Καλούμε λοιπόν το διδασκαλικό κόσμο να αγνοήσει την απαράδεκτη και καταδικαστέα «οδηγία» των παρατάξεων ΠΑΔΕΔ- ΑΚΙΔΑ και να εφαρμόσει το υπέρτατο αγαθό , το οποίο του προσφέρει η Δημοκρατία, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα μέσα από την κάλπη.


Από την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
15/12/11                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: