Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ελλάδα : Η γενιά των 520 ευρώ και το τέλος των συμβάσεων - Δείτε αναλυτικά τι γίνεται


Η υποτίμηση της αμοιβής της εργασίας ως και 50% και η αποδόμηση της πυραμίδας των συλλογικών συμβάσεων συνθέτουν τα σκληρότερα μέτρα που ελήφθησαν στη χώρα μας την τελευταία πεντηκονταετία.
Με τα μέτρα οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι χάνουν τρεις μισθούς ετησίως, οι αμειβόμενοι με κλαδικές συμβάσεις θα απολέσουν ως και τον μισό μηνιαίο μισθό τους, ενώ το εργατικό δίκαιο για τις συλλογικές συμβάσεις επανέρχεται στη δεκαετία του 1950.
Πηγή : www.alfavita.gr

 
«Με τα μέτρα υποχωρεί το συλλογικό δίκαιο και προτάσσονται η ατομική διαπραγμάτευση και η ατομική σύμβαση εργασίας» τονίζει μιλώντας στο «Βήμα» στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.
Ωστόσο η διαπραγμάτευση σε ατομικό επίπεδο καταλήγει πάντα υπέρ του «ισχυρότερου μέρους», το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι η εργοδοτική πλευρά.

Με την εφαρμογή των μέτρων επέρχεται άμεσα η ανατροπή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ σε 15 μήνες το αργότερο ανατρέπεται και το σύνολο των κλαδικών συμβάσεων, συμπιέζοντας τους μισθούς προς τα κατώτατα όρια.

Αλλά ας δούμε την ανάλυση των μέτρων και τις επιπτώσεις τους στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από την ιστοσελίδα www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: