Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), στέκεται αλληλέγγυο στις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και ένταση για τα ιστορικά δρώμενα της                              Τουρκίας λαϊκές κινητοποιήσεις και τις οποίες η αντιδραστική Κυβέρνηση της Τουρκίας προσπαθεί να πνίξει στο αίμα. Καταδικάζουμε, καλώντας και όλο τον κυπριακό λαό να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο την αυταρχική, κατασταλτική και βάρβαρη για τα συμφέροντα του λαού της Τουρκίας και των λαών της περιοχής, στάση της Κυβέρνησης του AKP

Οι καταδικαστέες δολοφονίες πολιτών και οι συνεχιζόμενες πράξεις βαρβαρότητας της Κυβέρνησης κατά των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων στην Πλατεία Ταξίμ και σε όλη την Τουρκία, αποτελούν την επιβεβαίωση μιας φασιστικής συμπεριφοράς, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της τουρκικής αστικής τάξης και του μεγάλου κεφαλαίου.
Το ΠΣΕ καταδικάζει απερίφραστα και τους βίαιους βανδαλισμούς στα Γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στην Άγκυρα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ναζίμ Χικμέτ, ένα Κέντρο σύμβολο αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, πολιτισμού, φιλίας, συναδέλφωσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Στεκόμαστε βαθιά αλληλέγγυοι στο μεγάλο αγώνα των Τουρκικών προοδευτικών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, θεωρώντας ότι τα όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα διαλύουν το φόβο του λαού για ξεσηκωμό ενάντια στην καταπίεση, έχουν γιγαντώσει το κίνημα αντίστασης ενάντια στην αντιδραστική Κυβέρνηση της χώρας, στέλνουν το μήνυμα ότι ο Τουρκικός λαός δεν θα επιτρέψει το φασισμό και αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες που έπονται.

Είναι λοιπόν σε αυτά τα πλαίσια διεθνιστικής αλληλεγγύης, που το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης διοργανώνει δικοινοτική Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της καταπιεστικής Τουρκικής Κυβέρνησης  και αλληλεγγύης με το ξεσηκωμένο Τουρκικό λαό, την Παρασκευή, 7 Ιουνίου στο Τέρμα της Λήδρας η ώρα 5μμ. Καλούμε τον κάθε φιλειρηνιστή Κύπριο και Κύπρια να δώσουν μαζικά το παρών τους και να βροντοφωνάξουμε όχι στη βαρβαρότητα και το φασισμό, αλληλεγγύη στον Τουρκικό λαό.

Λευκωσία, 5 Ιουνίου 2013
Η Κεντρική Γραμματεία του ΠΣΕ

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ και ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ συμμετέχει στην εκδήλωση αλληλεγγύης στο ξεσηκωμένο Τούρκικο Λαό και καλεί σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο όπως δώσει μαζικά το παρόν του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: