Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

5 +1 «άβολες αλήθειες» τις οποίες παρέλειψε ο έντιμος κ. Υπουργός της Παιδείας.

5 +1 «άβολες αλήθειες» τις οποίες παρέλειψε ο έντιμος κ. Υπουργός της Παιδείας.
Είναι θετικό το γεγονός ότι ο έντιμος Υπουργός της Παιδείας και του Πολιτισμού τοποθετήθηκε δημόσια και παρέθεσε τις απόψεις του για το προτεινόμενο σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση. Είναι γεγονός ότι ο κ. Καδής παραθέτει αρκετές αλήθειες που αφορούν την ανάγκη εξυγχρονισμού του υφιστάμενου συστήματος, αλλά δυστυχώς ΟΧΙ όλες.
Επί της ουσίας, λοιπόν, και συμπληρωματικά με τα όσα αναφέρει ο κ. Υπουργός στο άρθρο του, στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου, σε συνάρτηση με το δικαίωμα της κοινωνίας να γνωρίζει ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι τη μισή, παραθέτω κάποιες «αλήθειες» οι οποίες αγνοούνται από το άρθρο του κ. Υπουργού:
Αλήθεια 1η : Είναι γεγονός ότι η πολιτική πίεση που ασκείται σε κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα για αλλαγή του συστήματος διορισμού και δημιουργίας «ελπίδας διορισμού» στις δεκάδες χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε μια μεγάλη ευκαιρία είσπραξης ψήφων από τις πολιτικές δυνάμεις που θα «τολμήσουν» να το αλλάξουν, από μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων, η οποία μάλιστα ανήκει και στις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας, αφού οι περισσότεροι είναι άνεργοι.
Αλήθεια 2η : Από τη στιγμή που μετρούμε χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς εγγεγραμμένους στους καταλόγους διοριστέων, είναι και πάλι γεγονός ότι δεν έχει κανένα μέλλον όποιος σπουδάζει ή θα σπουδάσει σε οποιοδήποτε κλάδο που σχετίζεται με τη δημόσια εκπαίδευση, αν στόχος αυτού είναι η σύντομη επαγγελματική αποκατάσταση. Το γεγονός αυτό, το οποίο καταγράφει με διαφορετικό τρόπο και ο έντιμος κ. Υπουργός, έχει υποβαθμίσει αισθητά τους αντίστοιχους κλάδους των Δημοσίων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου. Αυτό και πάλι μεταφράζεται ως ΜΕΓΑΛΗ απώλεια χρημάτων για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Την ίδια ώρα, η πρόταση και η πρόθεση να αλλάξει το σύστημα, όχι μόνο θα «αναβαθμίσει» τους αντιστοίχους κλάδους, αλλά θα ενισχύσει και τα μεταπτυχιακά προγράμματα, αφού οι χιλιάδες των αδιόριστων εκπαιδευτικών θα τρέξουν να αποκτήσουν μεταπτυχιακό για να αυξήσουν τις ελπίδες διορισμού τους. Συνεπώς, πέραν των πολιτικών πιέσεων, υπάρχουν και τα οικονομικά οφέλη που θα αποκτήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: