Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αβεβαιότητα και απολύσεις από το Νέο Σχέδιο Διορισμού στην Εκπαίδευση



Η Προοδευτική διαφωνεί κάθετα  με την όλη φιλοσοφία του Νέου Σχεδίου Διορισμού στην εκπαίδευση.  Ποτέ μας δεν έχουμε υιοθετήσει τη διαδικασία των εξετάσεων ως ποιοτικό κριτήριο για εντοπισμό των άξιων και ικανών εκπαιδευτικών . Οι «άξιοι και ικανότεροι» εκπαιδευτικοί δεν εντοπίζονται μέσα από μία εξέταση και μάλιστα μία εξέταση «στο γνωστικό αντικείμενο του Αναλυτικού Προγράμματος στην ειδικότητα».  Οι «άξιοι και ικανότεροι» δεν επιλέγονται με την επιπλέον μοριοδότηση των μεταπτυχιακών και των Διδακτορικών.  

Οι άξιοι και ικανότεροι κρίνονται στις αίθουσες διδασκαλίας, κάτι που εντελώς αγνοεί η πρόταση της κυβέρνησης για το ΝΣΔ.  Κανένας εκσυγχρονισμός, απλά μια αλλαγή, η οποία δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον εκατοντάδων νεαρών συναδέλφων, οι οποίοι δεν θα μονιμοποιηθούν μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017. Και δυστυχώς ΚΑΜΙΑ αντίδραση από πλευράς ΠΟΕΔ, παρόλες τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις απέναντι στους νεαρούς συναδέλφους για διασφάλιση της εργασίας τους, και αυτό λόγο της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΠΟΕΔ των παρατάξεων ΠΑΔΕΔ και ΔΗΚΙ, οι οποίες αρνήθηκαν να αντιδράσουν στις επερχόμενες απολύσεις συναδέλφων.

 Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ επιμένει στην άμεση επαναφορά του Σχεδίου στη Βουλή με στόχο την υιοθέτηση τέτοιων τροποποιήσεων, έτσι ώστε οι συνάδελφοι με υπηρεσία στην εκπαίδευση να διασφαλιστούν πριν την εφαρμογή του Νέου Σχεδίου.

Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Δεν υπάρχουν σχόλια: