Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

H Προοδευτική στηρίζει το Δικαίωμα στην Εργασία για όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στην Εκπαίδευση.



H Προοδευτική στηρίζει το Δικαίωμα στην Εργασία για όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στην Εκπαίδευση.
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών δηλώνει για ακόμη μια φορά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι στηρίζει με όλες τις δυνάμεις το δικαίωμα στην εργασία όλων των συναδέλφων που εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση. 
Συγκεκριμένα, και με αφορμή την πιθανή και διαφαινόμενη απώλεια εργασίας για αρκετούς συναδέλφους, μετά και από την εφαρμογή του Νέου Σχεδίου Διορισμού στην Εκπαίδευση, γεγονός για το οποίο είχαμε πολλές φορές προειδοποιήσει τα τελευταία χρόνια, καλούμε άμεσα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία το καλοκαίρι υποσχέθηκαν να προωθήσουν τροποποιήσεις στη νομοθεσία για να καλυφθεί αυτός ο κόσμος, όπως το πράξουν το συντομότερο δυνατό.
Είναι πλέον ξεκάθαρο, μετά και την κατανομή των μονιμοποιήσεων που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, ότι ένας μεγάλος αριθμών συναδέλφων της Ειδικής Εκπαίδευσης αλλά και πιθανότατα ένας αριθμός συναδέλφων της Προδημοτικής Εκπαίδευσης, δεν πρόκειται να καλυφθεί. Η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σε αυτό το σοβαρό ενδεχόμενο. Καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του αριθμού των μονιμοποιήσεων, ιδιαίτερα στην Ειδική και Προδημοτική Εκπαίδευση, για να αποφευχθούν τα χειρότερα με την εφαρμογή του ΝΣΔΕ. 
Καλούμε λοιπόν, κυβέρνηση και Βουλή, όπως προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που μπορεί να χάσει τη δουλειά του με την εφαρμογή του ΝΣΔΕ, να διασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία.
Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δάσκαλων
19/2/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: