Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Το Υπουργείο Παιδείας κουτσουρεύει την Ειδική Εκπαίδευση, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τον παρεχόμενο χρόνο



Το Υπουργείο Παιδείας κουτσουρεύει την Ειδική Εκπαίδευση, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τον παρεχόμενο χρόνο
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταγγέλλει δημόσια την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να μειώσει τον παρεχόμενο χρόνο Ειδικής Εκπαίδευσης.  Η όλη προσπάθειά τους δεν είναι αποτέλεσμα των όποιων επιστημονικών πορισμάτων, αλλά έχει ως αποκλειστικό στόχο τη μείωση του προσωπικού της Ειδικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα τον μη επαναδιορισμό των συναδέλφων με δεκάμηνα συμβόλαια. Συνεπώς, ο ήδη μειωμένος χρόνος που παρέχεται στα παιδιά που χρήζουν στήριξης, μειώνεται ακόμα περισσότερο, με μόνο γνώμονα την εξοικονόμηση κονδυλίων.
Ταυτόχρονα, για ακόμα μια φορά, εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας, αφού μετά και την κατανομή των μονιμοποιήσεων που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, ένας μεγάλος αριθμών συναδέλφων/σσών της Ειδικής Εκπαίδευσης δεν πρόκειται να καλυφθεί, με αποτέλεσμα δεκάδες συνάδελφοι/σσες με χρόνια εργασίας στην εκπαίδευση να κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους. Άμεσα, θα πρέπει να προχωρήσουν οι τροποποιήσεις στη νομοθεσία, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία με την εφαρμογή του καθεστώτος αορίστου χρόνου και στην εκπαίδευση.
Καταληκτικά, καλούμε το Υπουργείο, έστω και την υστάτη, όπως ανατρέψει τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς που έχουν γίνει και αφορούν την Ειδική Εκπαίδευση, ελπίζοντας ότι επιτέλους θα γίνει αντιληπτό, ότι η αντιμετώπιση των σοβαρών εκπαιδευτικών ζητημάτων απαιτεί επένδυση κεφαλαίων και όχι λύσεις που να στηρίζονται στη βάση της λογικής των αριθμών, των οροφών και της λιτότητας.

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών,
14/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: