Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Θαυμάστε τους!!!!!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!


Απόσπασμα από το πρωτοσέλιδο άρθρο του «ανοιξιάτικου» εντύπου της ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ :

« Τα πρώτα δείγματα γραφής έδωσε ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Αντρέας Δημητρίου αναφορικά με διάφορα ζητήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση. Δείγματα γραφής που .................., ενώ παράλληλα με τις ενέργειες του το Υπουργείο δείχνει να έχει «παραδοθεί» σε συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό, ο οποίος και εφαρμόζει τη δική του ατζέντα .............. Ήδη η σκληρή κομματική γραμμή φαίνεται και μέσα από τα πρώτα δείγματα «ποιημάτων» που έδωσε αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο Υπουργείο (και στέλεχος του ΑΚΕΛ) στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ............................................................................................................... »
Σημείωση : Το μισό υλικό του εντύπου «αφιερώνεται» στο ίδιο θέμα

Μπράβο στα παιδιά της ΠΑΔΕΔ ! Επανήλθαν, επιτέλους στις ρίζες τους ! Φόρεσαν και πάλι το «άλλο» τους κοστούμι και θυμήθηκαν (δεν ξεχνούν και αγωνίζονται !), το αντιακελικό τους μένος . Βλέπετε ... μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν, και ξανά προς τη δόξα τραβούν !
Θυμήθηκαν τις προσφιλείς μεθόδους της ακροδεξιάς και της εοκαβήτικης ένδοξης εποχής και της ελληνικής χουντικής περιόδου, όπου η σπίλωση και οι προσωπικές, ανοίκειες επιθέσεις ήταν ... μέθοδοι διδασκαλίας !

Κρίμα, γιατί όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα που όλοι πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ιδιαίτερα εμείς οι εκπαιδευτικοί, που καλούμαστε να πάρουμε τη νέα γενιά ένα βήμα πιο μπροστά από εδώ που είμαστε εμείς. Κρίμα, γιατί οι ηγέτες της ΠΑΔΕΔ ακολουθούν μεθόδους παρωχημένων εποχών. Φαίνεται ότι ακόμα ο «μπαμπούλας» της Αριστεράς … ζει και τους καθοδηγεί.

Δώστε, τουλάχιστο, φίλοι της ΠΑΔΕΔ και «πρωτοπόροι», την ευκαιρία σε κάποιους ανθρώπους να κριθούν από το έργο που θα παράξουν και όχι να τους κρίνετε από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Αν αυτό δεν είναι αναχρονισμός , τι άλλο είναι ;

Ας μας πουν, επιτέλους, τι φοβούνται και αντιδρούν όπως αντιδρούν. Τι επιδιώκουν τέλος πάντων. Ποιο είναι το πραγματικό τους κοστούμι : αυτό του εθνικιστή υπερέλληνα ή του συναινετικού θιασώτη της επαναπροσέγγισης ; Δεν καταλαβαίνουν ότι η τόση εμμονή και υπερβολική τους φοβία για δήθεν παραχάραξη του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. ζημιώνει αυτόν τον ίδιο τον αγώνα και τη θυσία των ηρώων αγωνιστών του 55 – 59 ;

Ναι, παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή του Υ.Π., που συμμετέχει και η ΠΟΕΔ, κάποια κείμενα για να εξεταστεί ποια από αυτά θα πάνε στους εκπαιδευτικούς για να υποβοηθήσουν την υλοποίηση του στόχου της ειρηνικής συμβίωσης. Κείμενα λογοτεχνών ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Ναι, κάποια από αυτά δεν έπρεπε να πάνε. Παρουσιάστηκαν σε συνεδρία και στον Πρόεδρο μας και έγινε αποδεκτό να μην πάνε. Αυτός έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τα αποσπάσματα που αποφασίστηκε ότι θα αποσυρθούν ενώ ορίστηκε και νέα συνεδρία. Και η ΠΑΔΕΔ από τότε απαγγέλλει το ίδιο ποίημα. Κατά τα άλλα διακηρύσσει ότι συμφωνεί με το στόχο. Και σε τελευταία ανάλυση, τόσο πολύ υποτιμούν την κρίση των εκπαιδευτικών και πιστεύουν ότι θα παρασυρθούν από ένα κείμενο και θα «παραχαράξουν την ιστορία»;

Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο δρόμο της οπισθοδρόμησης που επέλεξαν σε πλήρη ταύτιση με τους γνωστούς εθνικιστικούς κύκλους. Εμείς προχωρούμε μπροστά για προοδευτική παιδεία και για καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας .


Λάζαρος Αβραάμ , Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Δεν υπάρχουν σχόλια: