Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ : 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Μήνυμα των εκπαιδευτικών οργανώσεων της Κύπρου ΠΟΕΔ, ΚΤΟΣ, ΟΕΛΜΕΚ, ΚΤΟΕΟΣ, ΟΛΤΕΚ : «Εκπαιδευτικός, πρόσωπο ποιότητας και δημιουργίας»

Από το 1993 η Διεθνής Εκπαιδευτική Κοινότητα έχει ορίσει την 5η Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια Μέρα του Εκπαιδευτικού.

Η συγκεκριμένη ημέρα αφιερώνεται στον Εκπαιδευτικό, την πολύτιμη προσφορά του στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, καθώς και στη στήριξη της κοινωνίας.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος σε παγκόσμιο επίπεδο σ΄ό,τι αφορά τη δυνατότητα εκπαίδευσης και πρόσβασης σε σχολείο.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα και με στοιχεία της Ουνέσκο, χρειάζονται επιπρόσθετα 18 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί για να επιτευχθεί η λειτουργία σχολείων στοιχειώδους εκπαίδευσης σε παγκόσμια κλίμακα.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού έχει σύνθημα :

«ΚΤΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΡΑ» !

Το σύνολο των εκπαιδευτικών οργανώσεων, παντού στον κόσμο, αξιώνουν :

- Ανάπτυξη ποιοτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης
- Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σχολείων
- Όχι περικοπές στην Παιδεία. Η οικονομική στήριξη στην Εκπαίδευση αποτελεί επένδυση στο μέλλον.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών Οργανώσεων (ΕDUCATION INTERNATIONAL – E. I. ), με την ευκαιρία της 5ης Οκτωβρίου, αποστέλλει σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εγκάρδιους χαιρετισμούς και μηνύματα αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου που αυτοί διαδραματίζουν στην αγωγή και στην κατάρτιση παιδιών και ενηλίκων στα πλαίσια της αντίληψης για τη δια βίου μάθηση.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΚΤΟΣ, ΟΕΛΜΕΚ, ΚΤΟΕΟΣ και ΟΛΤΕΚ, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού, εύχονται σε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες κάθε προσωπική χαρά και επαγγελματική επιτυχία στη σημαντική τους αποστολή στον κόσμο και την κοινωνία.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: