Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Η χρονιά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Ολα βαίνουν καλώς σε ότι αφορά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου, αναφέροντας πως η στελέχωση και η παραλαβή των βιβλίων είναι σε προχωρημένο και ικανοποιητικό στάδιο ενώ για τα κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχει πολύ καλή οργάνωση.

Ο Α. Δημητρίου σημείωσε πως φέτος θα είναι η χρονιά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, υπενθυμίζοντας ότι θα αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων. Επιπλέον θα ξεκινήσουν και τα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για τις νέες ανάγκες στη διδασκαλία.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη αλλαγή που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, τη λειτουργία των τετραμήνων αντί των τριμήνων στα γυμνάσια και στα λύκεια.

Επιπλέον, όπως είπε, εισάγεται σε μεγαλύτερο βαθμό η τεχνολογία αφού σε ορισμένα λύκεια οι μαθητές θα προσέρχονται χωρίς βιβλία στο σχολείο, «θέλουμε να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Δημητρίου.

Αναφερόμενος στους υπό έμφαση στόχους της νέας σχολικής χρονιάς, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως ο πρώτος στόχος είναι η εξοικείωση μαθητών και εκπαιδευτικών με τα νέα αναλυτικά προγράμματα.

Δεύτερος στόχος είναι το τρίπτυχο «σεβασμός, ευθύνη, αλληλεγγύη», γιατί οι μαθητές θα πρέπει να αναπτύξουν κάποιες αξίες που είναι σημαντικές για την κοινωνία.

Τρίτος στόχος παραμένει η ειρηνική συμβίωση με την άλλη κοινότητα, γιατί, όπως είπε ο Α. Δημητρίου, «ανεξαρτήτως λύσης πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με την άλλη κοινότητα».

Επιστροφή χρημάτων από Παν. Κύπρου

Το Δ.Σ. της ΦΕΠΑΝ του Πανεπιστημίου Κύπρου με ανακοίνωση του πληροφορεί τους φοιτητές που αρχικά είχαν κάνει κράτηση θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ταυτόχρονα πλήρωσαν για εγγραφή στη ΦΕΠΑΝ ή/και ασφάλιση στο πανεπιστήμιο και δεν πρόκειται να φοιτήσουν τελικά, μπορούν με την επίδειξη της απόδειξης πληρωμής να τους επιστραφούν τα χρήματα πίσω.
 
(πηγή Χαραυγή, 28/08/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: