Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Άκουσα με έκπληξη τις δηλώσεις του κ. Τορναρίτη χθες για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τα αναλυτικά προγράμματα τα οποία έχουν παραδοθεί σε οριστική εφαρμόσιμη μορφή. Η έκπληξή μου προκύπτει από το γεγονός ότι επικαλείται διάλογο ο κ. Τορναρίτης και ξέρει πάρα πολύ καλά ότι τα αναλυτικά προγράμματα παραδόθηκαν μετά από δυόμισι χρόνια διαλόγου από 22 Επιτροπές οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από συναίνεση και συνεργασία με όλα τα κόμματα. Τα αναλυτικά προγράμματα παραδόθηκαν εδώ και μήνες και δόθηκαν στη δημοσιότητα για διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους εταίρους».

«Προφανώς», πρόσθεσε, «η Κυβέρνηση παράγει έργο μέσα σε συνθήκες διαφάνειας και διαλόγου και παρακαλώ τα θέματα της παιδείας να αντιμετωπίζονται όχι τόσο πολύ στα πλαίσια των επερχόμενων εκλογών. Ως προς τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Κόμματος ότι τάχα μπορεί η μεταρρύθμιση αυτή να οδηγήσει σε Βατερλώ, η απάντησή μου είναι πολύ απλή, το ΕΥΡΩΚΟ δεν θα έπρεπε να μιλά για Βατερλώ διότι οι απόψεις, τις οποίες εκφράζει για πολλά θέματα, και τα εθνικά θέματα, οδήγησαν την Κύπρο σε πολλά Βατερλώ».

Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις για το σχόλιο του σχετικά με το ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Δημητρίου απάντησε: «Αυτή είναι η δήλωσή μου».

Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι «σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τις προσλήψεις πρόσθετων δασκάλων για την κάλυψη αναγκών στη δημοτική εκπαίδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: