Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Απαντήσεις στις πέντε (5) παρατηρήσεις της ΠΟΕΔ για την επιμόρφωση, μια πρώτη τοποθέτηση για τη χθεσινή απόφαση.

Συνάδελφοι διαβάστε τα επιχειρήματα με τα οποία ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ ψήφισαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ στις 21 Οκτωβρίου την "αναστολή της συμμετοχής των Δασκάλων στην Επιμόρφωση" :

Απαντήσεις στις πέντε (5) παρατηρήσεις της ΠΟΕΔ για την επιμόρφωση

Σχόλιο : Όλες οι διευκρινήσεις απαντώνται μέσα από την πρόταση για επιμόρφωση την οποία είχαν στα χέρια τους από τις 4 Σεπτεμβρίου 2010. Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας!!!!!!

Για τα νέα επιχειρήματα, βάση των οποίων ψήφισαν και πέρασαν από το χθεσινό  Διοικητικό Συμβούλιο αναβολή της επιμόρφωσης για 15 μέρες, ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ, θα τοποθετηθούμε μετά τη συνεδρία της κίνησης, σήμερα ώρα 17:00 στην Κοφίνου.

Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε σε όλους τους συναδέλφους ως πρώτη αντίδραση στα πολλά τηλεφωνήματα και αντιδράσεις που δεχόμαστε συνεχώς από τους δασκάλους για τη συγκεκριμένη απόφαση, είναι ότι Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα και ΔΗΚΙ ΔΕΝ ψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά ψήφισαν όπως ξεκινήσει κανονικά η επιμόρφωση και μόνον αν το ζητήσει το ίδιο το Υπουργείο να υπάρξει αναβολή.

Θεωρήσαμε και θεωρούμε όλα τα επιχειρήματα της ΠΑΔΕΔ και της ΑΚΙΔΑ ανούσια και ανίκανα να δικαιολογήσουν αναβολή της επιμόρφωσης για 15 μέρες, την ίδια στιγμή που η αρμόδια αρχή δηλώνει πανέτοιμη να ξεκινήσει την επιμόρφωση. Εκτιμούμε ότι οποιαδήποτε αναβολή δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας θα είναι για λόγους συναίνεσης και όχι γιατί η όλη διαδικασία παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, όπως ισχυρίζονται οι δύο κινήσεις. Προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν , μικρά η μεγάλα, αλλά ας αναλογιστούμε όλοι μας ότι τέτοιο τεράστιο εγχείρημα πρώτη φορά πραγματοποιείται στην πατρίδα μας και ότι αν πραγματικά υπάρχει η θέληση όλα μπορούν να ξεπεραστούν και να αντιμετωπιστούν μέσα από το διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: