Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο επαναδιορισμός όλων των συναδέλφων είναι υπόθεση όλων μας





Μάριος Ρήγας
 Πρόεδρος  Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεμεσού



 
Παρά τις δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης για στήριξη του Δημόσιου Σχολείου και της Παιδείας του τόπου γενικότερα, γίνεται πράξη αυτό που όλο το καλοκαίρι διαφαινόταν μέσα από τις ενέργειες και μονομερείς αποφάσεις του ΥΠΠ. Υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και απολύσεις δεκάδων συναδέλφων. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε επιστολή του προς την Οργάνωση λίγες μέρες πριν τις εκλογές ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Οι όποιες πολιτικές επηρεάζουν την ποιότητα ή υποβαθμίζουν την παρεχόμενη εκπαίδευση μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους... Η σωστή επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω και γραπτώς ότι θα τηρήσω τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει απέναντι σας στην πρόσφατη μεταξύ μας συνάντηση. Όπως άλλωστε είστε σε θέση να γνωρίζετε, θεωρώ αυτονόητη και επιβεβλημένη τη διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου για όλα τα θέματα που αφορούν και την
 
εκπαίδευση. Η δική μου, πρόθεση, είναι ότι, παρά τις δεσμεύσεις πού ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση με την Τρόικα, σε συνεργασία και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα προσπαθήσουμε να εξεύρουμε μέτρα και ρυθμίσεις, που δεν θα επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και δεν θα οδηγούν άτομα στην ανεργία...»  Παρόμοιες δηλώσεις έχουν ακολουθήσει και μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στις Προεδρικές Εκλογές. Παρόλα αυτά «η επένδυση στην παιδεία και στο μέλλον των παιδιών μας» εκφράζεται από τις εξής μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες του ΥΠΠ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: