Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΜΠΤΗ 27/2 ΩΡΑ 5μμ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!


ΠΕΜΠΤΗ 27/2 ΩΡΑ 5μμ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

Διακήρυξη Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Οργανώσεων ενόψει της νέας κοινωνικής κινητοποίησης για αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων

Οι οργανώσεις οι οποίες έχουν συνδιοργανώσει τις δυο πρόσφατες μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις κάτω από το σύνθημα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί» έχουν αποφασίσει την συνδιοργάνωση ακόμα μιας μεγάλης κινητοποίησης με αντικείμενο αυτή την φορά, τον αγώνα για την αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποιήσεων.

Οι ιδιωτικοποιήσεις στους τρεις κερδοφόρους στρατηγικής σημασίας Οργανισμούς κοινής ωφέλειας - τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρισμός και λιμάνια – επιβάλλονται μονομερώς και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα.
Με ένα ακραίο και εξοργιστικό αυταρχισμό από πλευράς Τρόικας, κυβέρνησης και δανειστών της ΚΔ, μπαίνει και πάλι η Βουλή και η κοινωνία μπροστά στον εκβιασμό, ή δέχεστε το ξεπούλημα ή δεν εκταμιεύεται η επόμενη δόση.

Απορρίπτουμε την εκποίηση δημόσιου πλούτου μέσα από διαδικασίες που όχι μόνο δεν υπηρετούν το κοινωνικό αίτημα για πραγματικό εκσυγχρονισμό των Ημικρατικών Οργανισμών, αλλά οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση που θυμίζει ξεπούλημα, με τραγικές συνέπειες για την Κύπρο και τον κύπριο καταναλωτή.

Η παράδοση αυτών των οργανισμών στο ιδιωτικό κεφάλαιο - κατά πάσα πιθανότητα ξένο – όχι μόνο δεν θα εξασφαλίσει φτηνότερες τιμές ή καλύτερες υπηρεσίες, αλλά το αντίθετο. Θα μετατρέψει τα αγαθά δημόσιας ωφέλειας σε πεδίο κερδοσκοπίας και μονοπωλιακής εκμετάλλευσης με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία και τους πολίτες. Ταυτόχρονα θα θέσει σε κίνδυνο ακόμα και θέματα που αφορούν την κρατική ασφάλεια.

Ως Οργανώσεις και φορείς που εκφράζουμε ευρύτερα την κοινωνία, καλούμε τους πολίτες να λάβουν μαζικά μέρος σε αυτή τη νέα κοινωνική κινητοποίηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου ώρα 5 μ.μ. έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

- Για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στο νομοσχέδιο και να απαιτήσουμε την απόρριψη του.

- Για να επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά ότι ο Κύπριος έχει αξιοπρέπεια και δικαιούται σεβασμού

- Για να διεκδικήσουμε αλλαγή πορείας που να οδηγεί σε πρόοδο και ανάκαμψη, έξω από τις λογικές της σκληρής λιτότητα, της υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους και της αναπαραγωγής των αδιεξόδων.

Οι οργανώσεις:
ΠΕΟ – ΔΕΟΚ – ΠΟΕΔ – ΠΟΑΣ – ΠΟΦΕΝ – ΠΟΒΕΚ – ΕΚΥΣΥ – ΠΟΠΟ – Κίνημα κατά των Ιδιωτικοποιήσεων – Κίνηση Πολιτισμού – Κίνημα κατά Εκποιήσεων – ΕΚΑ – Νέα Αγροτική Κίνηση – Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης – ΠΣΕΜ – ΣΥΤΕΠΑΚ – Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων και η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και ποιότητας Ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: