Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Με διατάγματα επιχειρούν να καταργήσουν τη δημοκρατία…

Ανακοίνωση Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Με διατάγματα επιχειρούν να καταργήσουν τη δημοκρατία…
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΑΗΚ και της ΑΤΗΚ. Για ακόμη μια φορά ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας, με τη φωνή των εργαζόμενων σε ΑΤΗΚ και ΑΗΚ και διακηρύττουμε την αντίθεσή μας στις προσπάθειες κυβέρνησης και Τρόικας για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών. Αυτή τους η πρόθεση δεν αποτελεί τίποτα άλλο από μια συντονισμένη προσπάθεια ξεπουλήματος του κρατικού πλούτου στον ιδιωτικό τομέα.
Ταυτόχρονα καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει τη δημοκρατία και να επιβάλει ετσιθελικά την «πολιτική των διαταγμάτων». Μετά το απαράδεκτο διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών για αποκοπή 15% από τα εισοδήματα των εργαζομένων στο Συνεργατισμό, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, να παραχωρήσει υπερεξουσίες στο Υπουργικό Συμβούλιο και με διατάγματα να προχωρήσει στο ξεπούλημα των κερδοφόρων οργανισμών, αφήνοντας εντελώς εκτεθειμένους τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Η άσκηση πολιτικής μέσω διαταγμάτων αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των δικτατορικών καθεστώτων. 
Η αντίδραση στην όποια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών δεν αφορά μόνον τους εργαζόμενους σε αυτούς, αλλά ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αντιδράσουν δυναμικά και να αντισταθούν στις όποιες «δικτατορικές προσπάθειες» της κυβέρνησης να επιβάλει ετσιθελικά τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, χωρίς καν να πραγματοποιηθεί διάλογος με τους εργαζόμενους.

Γραφείου Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών
14/2/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: