Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Χειρότερη από την προηγούμενη η πρόταση του ΥΠΠ για τον κατάλογο διοριστέων.

Ανακοίνωση Προοδευτικής για Κατάλογο διοριστέων
Χειρότερη από την προηγούμενη η πρόταση του ΥΠΠ για τον κατάλογο διοριστέων.
 
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών δηλώνει για ακόμη μια φορά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιαδήποτε διαδικασία διαλόγου για υιοθέτηση νέου τρόπου πρόσληψης εκπαιδευτικών, χωρίς να εξαιρεθούν πρώτα όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες με υπηρεσία στην εκπαίδευση. Αυτή είναι και η θέση της ΠΟΕΔ, όπως ομόφωνα ψηφίστηκε από όλες τις κινήσεις στην τελευταία Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων. 

Σε καμία περίπτωση, η υφιστάμενη πρόταση για το νέο σχέδιο πρόσληψης δεν εξαιρεί όλους τους συνάδελφους με υπηρεσία στην εκπαίδευση. Tο μόνο που επιχειρεί ο Υπουργός να πετύχει με την πρότασή του για μεγάλο αριθμό μονιμοποιήσεων συμβασιούχων εκπαιδευτικών σε βάθος χρόνου, είναι να παραπλανήσει τον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινή γνώμη, σε μιαν ύστατη προσπάθεια μείωσης των αντιδράσεων.

Η επιχειρηματολογία του Υπουργού περί διασφάλισης ενός μεγάλου αριθμού συμβασιούχων μέσα από μονιμοποιήσεις αποτελεί την απόλυτη κοροϊδία, αφού ακόμα και αύριο να εφαρμοστεί αυτό, γεγονός που δε μπορεί να διασφαλιστεί από κανένα, ένας σημαντικός αριθμός συμβασιούχων συναδέλφων αλλά και όλοι οι αντικαταστάτες συνάδελφοι θα βρεθούν στον δρόμο χωρίς δουλειά. Εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία μας πέραν των 6 χρόνων, κρίνονται άμεσα από την κυβέρνηση ανάξιοι και ανίκανοι, και καλούνται να επαναδιεκδικήσουν τη θέση τους μαζί με χιλιάδες άλλους, μέσα από εξετάσεις. Εξετάσεις που έχουν δώσει δεκάδες φορές, τόσο στα Πανεπιστήμια που φοιτούσαν, όσο και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας!!!
Μόνο οργή και αγανάκτηση, προκαλεί η ανικανότητα τους να εξαιρέσουν αυτούς τους συνάδελφους. Αφού δεν έχουν την ικανότητα να υλοποιήσουν ούτε αυτή τη δέσμευσή τους, το ελάχιστον που έχουν να κάνουν, είναι να αποσύρουν εντελώς από το τραπέζι του διαλόγου αυτήν την απαράδεκτη πρόταση. Εξάλλου, αυτό το έκτρωμα δεν αποτελεί μεταρρύθμιση της παιδείας του τόπου, αλλά θα προκαλέσει την πλήρη απορύθμιση της.
Ποια Τρόικα, ποια Παγκόσμια Τράπεζα, ποιο ΔΝΤ και ποιον Εκσυγχρονισμό επικαλούνται; Είναι η ιδεολογία τους, είναι η φιλοσοφία τους, είναι οι θέσεις που είχαν και έχουν εδώ και χρόνια και προσπαθούν τώρα με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα να τις εφαρμόσουν, αγνοώντας εντελώς τον άνθρωπο και στηριζόμενοι πάντα στη λογική των αριθμών. Είναι αποφασισμένοι, λένε, να το εφαρμόσουν, αλλά στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνοι για την παιδεία και την κοινωνία.
Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που βάζει μηνιαίως το χέρι στις τσέπες όλων των κρατικών υπαλλήλων παίρνοντας μέχρι και 2% από τις ήδη μειωμένες απολαβές τους, με πρόσχημα να επαναδιορίσει όλους τους συμβασιούχους και εκτάκτους και αντί αυτού απέλυσε εκατοντάδες.

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που ξεφτίλισε εντελώς το θεσμό του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου στη Δημοτική Εκπαίδευση, υιοθετώντας την αγορά υπηρεσιών για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που εδώ και 2 χρόνια αρνείται να εφαρμόσει την συμφωνία επέκτασης του Υπεύθυνου Τμήματος σε όλες της τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.
Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που σταμάτησε, αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία του τόπου, το ανεργιακό επίδομα για τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που μείωσε τους μισθούς των αντικαταστατών εκπαιδευτικών, αντιμετωπίζοντας τους ως ωρομίσθιους και αγνοώντας παντελώς τις όποιες συνέπειες θα είχε αυτό στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην προσπάθειά της για καταστροφή της νέας γενιάς εκπαιδευτικών. Είναι για αυτό τον λόγο που για ακόμη μια φορά ενώνουμε τη φωνή μας με τους νέους συναδέλφους και δηλώνουμε παρόντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Καλούμαι όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το παρών τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 17 Απριλίου και ώρα 11:00. Αντιστεκόμαστε σε αυτούς που με τόση μανία βάλθηκαν να καταστρέψουν την παιδεία του τόπου.
Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών
Γραφείο Τύπου, 16/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: