Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Οργανώσεων με την γαλλική εργατική τάξη και την κινητοποίηση- 14 Ιουνίου.

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Οργανώσεων με την γαλλική εργατική τάξη και την κινητοποίηση- 14 Ιουνίου.

Η εργατική τάξη της Γαλλίας δίνει αυτές τις μέρες μια σημαντική μάχη ενάντια στις πολιτικές της γαλλικής κυβέρνησης που με τον προτεινόμενο νόμο προωθεί την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

H εφαρμογή του νόμου Κομρί θα σημάνει την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων και κατ’ επέκταση των μισθών, ωραρίων και άλλων ωφελημάτων που αποκτήθηκαν μέσα από σκληρούς, μακροχρόνιους αγώνες προς όφελος του κεφαλαίου.

Οι Γάλλοι εργαζόμενοι διεξάγουν ένα οργανωμένο αγώνα και αντιστέκονται με μαζικές κινητοποιήσεις και σκληρούς αγώνες στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλονται στην Ευρώπη και οδηγούν τους λαούς στην φτώχια και την εξαθλίωση.

Οι κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των φοιτητών και της γαλλικής κοινωνίας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αναδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πως η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο την Γαλλία αλλά είναι ενιαία στο σύνολο της Ευρώπης.

Στην Κύπρο τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι βιώνουν τα αποτελέσματα των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Στο νότο οι εργαζόμενοι βιώνουν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη με την Τρόικα και έχει οδηγήσει στην ύφεση, την δραματική αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, σε περικοπές στην παιδεία, την υγεία, το κοινωνικό κράτος. Στο βορρά παρόμοια κατάσταση βιώνουν οι εργαζόμενοι ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονται από την Τουρκία.

Οι αγώνες των εργαζομένων και ο συντονισμός της δράσης είναι απαραίτητοι για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές και να αντιμετωπιστούν η στρατηγική και οι επιθέσεις του καπιταλισμού. Το συνδικαλιστικό κίνημα και η κοινωνία ευρύτερα έχουν καθήκον να αγωνιστούν για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Έχοντας υπόψη ότι στις 14 Ιουνίου πραγματοποιείται στη Γαλλία εθνική διαδήλωση, οι οργανώσεις που υπογράφουν το μήνυμα εκφράζουν εκ μέρους των εργαζομένων της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις της Γαλλικής εργατικής τάξης.

ΠΕΟ,DEV-IS,KTAMS,KTOEOS,KTOS,BES,KOOP-SEN,ΑΚΕΛ, ΕΔΟΝ,ΕΚΑ,ΠΟΓΟ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ.
13 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: