Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Η απουσία πολιτικής βούλησης του Υπουργού Παιδείας για επίλυση χρόνιων προβλημάτων ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί!



Η απουσία πολιτικής βούλησης του Υπουργού Παιδείας για επίλυση χρόνιων προβλημάτων ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί!
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το παρόν τους εξουσιοδοτώντας το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ για λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης.

Η βελτίωση της καθημερινότητας και των συνθηκών εργασίας του εκπαιδευτικού Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης θα πρέπει να αποτελεί βασική επιδίωξη της ΠΟΕΔ.
Η αυξημένη παιδική παραβατικότητα, η απουσία ολοκληρωμένου Κώδικα Συμπεριφοράς και Πειθαρχίας, η ανύπαρκτη ενισχυτική διδασκαλία και στήριξη, ο περιορισμός χρόνου για Υπεύθυνο Τ.Π.Ε. και η μηδενική παραχώρησή του στα νηπιαγωγεία αποτελούν θέματα που παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια. 

Ταυτόχρονα, το ΥΠΠ αρνείται να υλοποιήσει τη συμφωνία για τον Υπεύθυνο Τμήματος στη Δημοτική και να επεκτείνει τον θεσμό στην Προδημοτική και Ε.Ε.. Επιπλέον, διαιωνίζονται τα προβλήματα στην Ειδική Εκπαίδευση (αξιολογήσεις μαθητών τελευταίας στιγμής, μεγάλος αριθμός μαθητών σε κάθε εκπαιδευτικό και στις Μονάδες, μείωση χρόνου στα παιδιά, γραφειοκρατικός Μηχανισμός Αξιολόγησης παιδιών, κ.α.) και τα προβλήματα των Νηπιαγωγών (απουσία γραμματειακού προσωπικού, μη παραχώρηση ωρών διοίκησης, μη αναγνώριση παιδονομίας ως διδακτικού χρόνου, κ.α.). Τέλος, τα αυξημένα καθήκοντα της διευθυντικής ομάδας, χωρίς ταυτόχρονη αύξηση του διοικητικού χρόνου, επηρεάζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. 

Την ίδια ώρα, το Υ.Π.Π. σφυρίζει αδιάφορα, παρά την προσπάθεια της ΠΟΕΔ να εξάρει τη σημασία αυτών και άλλων θεμάτων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού μέσα από ένα ειλικρινή και απόλυτα τεκμηριωμένο διάλογο. Τόσο η απουσία πολιτικής βούλησης από πλευράς του Υ.Π.Π., όσο και η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στους εκπαιδευτικούς για τα κακώς έχοντα στην εκπαίδευση, δεν αφήνει άλλα περιθώρια ανοχής στην ΠΟΕΔ και γενικά στον εκπαιδευτικό κόσμο. Η απαξίωση, τα ψεύτικα διλήμματα και οι απειλές από την εργοδοτική πλευρά θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. 

Καλούμαστε λοιπόν, την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016, να δώσουμε μαζικά το παρόν μας στην Παγκύπρια Γενική Συνέλευση Μελών ΠΟΕΔ, το ανώτατο όργανο της συντεχνίας μας. Καλούμαστε ταυτόχρονα, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο Υ.Π.Π., πως η ανοχή και η πίστωση χρόνου από τους εκπαιδευτικούς έχει φτάσει σε τέλμα, εξουσιοδοτώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή του με σκοπό την άμεση επίλυση χρόνιων προβλημάτων της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: