Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Νέο Σύστημα Διορισμών: Μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί



Νέο Σύστημα Διορισμών: Μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
Έστω και την υστάτη, καταργείστε και να αποσύρετε τον απαράδεκτο αυτό νόμο.
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταγγέλλει δημόσια το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αφού παράνομα και παράτυπα προχώρησε εδώ και ένα μήνα σε ανακοίνωση της ύλης των εξετάσεων για το Νέο Σύστημα Διορισμών. Η ανακοίνωση έγινε χωρίς να προηγηθούν οι Κανονισμοί που απαιτούνται από τις διατάξεις της νομοθεσίας, τόσο για την καλύτερη ρύθμιση της διαδικασίας όσο και όλων των ζητημάτων που αφορούν τη γραπτή εξέταση. Η βιασύνη και η προχειρότητα κάνουν την εμφάνισή τους στις ενέργειες του ΥΠΠ μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία το ίδιο έχει θέσει, για την εφαρμογή ενός καταστροφικού για την εκπαίδευση νόμου, που μόνον στοιχεία εκσυγχρονισμού δε διαθέτει. Ταυτόχρονα, αναφέρουμε ότι ενώ στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής το Υπουργείο είχε υποσχεθεί ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα ήταν ενήμερες και θα συμμετείχαν στον διάλογο για την ετοιμασία των κανονισμών, δυστυχώς οι οργανώσεις δεν έτυχαν καμιάς απολύτως ενημέρωσης.
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών ήταν, είναι και θα είναι ενάντια στην εφαρμογή της οποιασδήποτε εξέτασης, ως κριτήριο καταρτισμού καταλόγου προσλήψεων στην εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, είναι πλέον ξεκάθαρο, μετά τις προσφυγές που έχουν εκδικαστεί και τις λανθασμένες νομικές συμβουλές που έχουν δοθεί στο Υπουργείο, ότι είναι πλέον υπόχρεο να εφαρμόσει το καθεστώς αορίστου χρόνου εργοδότησης και στην εκπαίδευση. Ακόμα και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση, όπως προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία περί αορίστου χρόνου δημοσίων υπαλλήλων, με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμοστεί και στην εκπαίδευση, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην εργασία εκατοντάδων συνάδελφων που έχουν χρόνια υπηρεσίας και κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους.
Το Υπουργείο συνεχίζει να αδιαφορεί μπροστά σε αυτό το σοβαρό ενδεχόμενο. Με κάθε βεβαιότητα πολύ σύντομα, ιδιαίτερα μετά τις νομικές προσφυγές που εκκρεμούν, το όλο εγχείρημα θα καταρρεύσει με καταστροφικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους. Καλούμε λοιπόν, το Υπουργείο, έστω και την υστάτη όπως προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, καταργώντας και  αποσύροντας τον απαράδεκτο αυτό νόμο. Εξάλλου, αυτό το έκτρωμα δεν αποτελεί μεταρρύθμιση της παιδείας του τόπου, αλλά προκαλεί την πλήρη απορρύθμισή της.
Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών,
2/2/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: