Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών φιλοξένησε Τουρκοκυπρίους Εκπαιδευτικούς σε σχολεία της ΠάφουΗ Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών φιλοξένησε Τουρκοκυπρίους Εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Πάφου

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών διοργάνωσε στις 3 του Φλεβάρη επίσκεψη Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών σε σχολεία της Πάφου.
Συγκεκριμένα, δεκάδες νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές μαζί με την ηγεσία των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, ΚΤΟΣ και ΚΤΟΕΟΣ, επισκέφθηκαν το Η΄ Νηπιαγωγείο Πάφου - Αναβαργός, το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου, το οποίο πριν τις διακοινοτικές διαμάχες του 1963 ήταν τουρκοκυπριακό και το Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους – Έμπας.
Οι εκπαιδευτικοί, έτυχαν ζεστής υποδοχής από τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό των σχολείων και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στα παιδιά, να γνωριστούν με συναδέλφους και να ανταλλάξουν απόψεις για τα εκπαιδευτικά δρώμενα στα σχολεία μας. Παρόντες ήταν η ΓΕΔΕ κα Σοφία Ιωάννου, ο ΠΛΕ Πάφου κος Κώστας Χάμπιαουρης καθώς και εκπρόσωπος του Πάφος 2017.
Τόσο οι διευθυντές των σχολείων όσο και οι Πρόεδροι των δύο Τουρκοκυπριακών οργανώσεων εξέφρασαν την ανάγκη να ενταθούν οι ανταλλαγές επισκέψεων στα σχολεία και η συνεργασία των εκπαιδευτικών σε διάφορες κοινές δραστηριότητες. Παράλληλα, δήλωσαν ότι η καλλιέργεια της κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης και η απομόνωση φωνών της μισαλλοδοξίας και του σωβινισμού, πρέπει να είναι διαχρονικός στόχος έχοντας ως κοινό πόθο την επανένωση της πατρίδας μας.
Ο Δήμαρχος Πάφου καλωσόρισε επίσης τους Τουρκοκυπρίους συναδέλφους στο Δημαρχείο και ανάφερε ότι τουρκοκυπριακά μνημεία και χώροι της πόλης αναπλάθονται και συντηρούνται και τους κάλεσε να πρωτοστατήσουν ούτως ώστε να γίνει το ίδιο και για τα ελληνοκυπριακά μνημεία στα κατεχόμενα.
Ακολούθως επισκεφθήκαμε την Δημοτική Πινακοθήκη όπου παρακολουθήσαμε μέρος της βίντεο - εγκατάστασης, με τίτλο «Μακρινή Πατρίδα», που αναφέρεται σε μνήμες πριν και μετά το 1974. Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργοί είναι καλλιτέχνες και από τις δύο πλευρές.
Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο της Πάφου και καφέ στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών,
7/2/2017
Δεν υπάρχουν σχόλια: