Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Οφειλόμενη απάντηση στην ΑΚΙΔΑ

Στο τελευταίο τους έντυπο οι συνάδελφοι της ΑΚΙΔΑ τα βάζουν και πάλι με την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ. Πέρα από τα τετριμμένα περί κομματικών κινήσεων (έχουν πλέον καταντήσει γραφικοί οι άνθρωποι) υποβάλλουν ερωτήματα και κατηγορούν και παρουσιάζονται ως «οι μόνοι υπερασπιστές του διδασκαλικού κλάδου και των δικαίων του». Αναφέρουν ένα σωρό θέματα για τα οποία αγωνίζονται -μόνοι αυτοί- και δίνουν και το αίμα τους (!) για την προώθησή τους.

Όλα αυτά μόνο στα έντυπά τους και μόνο για λαїκή κατανάλωση. Γιατί μέσα στα σώματα της ΠΟΕΔ, όπου παίρνονται οι αποφάσεις, η πραγματικότητα είναι άλλη. Κατηγορούν την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ για διάφορα. Ξεχνούν ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι η δεύτερη κίνηση στην ΠΟΕΔ, και έχουν δύο εκπροσώπους στη Γραμματεία εκ των οποίων ο ένας είναι ο Γενικός Γραμματέας. Όλα αυτά τα χρόνια συμπορεύονται με την ΠΑΔΕΔ (μιλούμε για τη δράση τους μέσα στην ΠΟΕΔ και όχι πώς εμφανίζονται προς τα έξω) και έχουν καταφέρει να φτάσουμε στα χάλια, όπως οι ίδιοι περιγράφουν.

Ρωτούν στο τελευταίο τους έντυπο σε ύφος εμβατηρίου :
«Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε όλοι μας και δάσκαλοι και ΠΟΕΔ ; Πότε θα αποφασίσουμε να πάρουμε δραστικά μέτρα και να αλλάξουμε την κατάσταση ; Πότε θα διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει; Πότε θα πούμε και κανένα όχι;»

Ρωτούμε και μεις :
Πότε η ΑΚΙΔΑ και η ΠΑΔΕΔ πρότειναν να πάρουμε δραστικά μέτρα και εμείς αρνηθήκαμε; (Μιλάμε βέβαια στο Δ.Σ. της ΠΟΕΔ και όχι στα λαικίστικα τους έντυπα). Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει τόσα χρόνια. Πάμπολλες φορές η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ έχει εισηγηθεί δυναμικά μέτρα για πλείστα θέματα που αντιμετωπίζαμε την άρνηση από το Υπουργείο και η συμμαχία ΑΚΙΔΑ – ΠΑΔΕΔ και η ΔΗΚΙ μετέτρεπε τις αποφάσεις σε «έντονες ανακοινώσεις στον Τύπο και έκφραση δυσαρέσκειας». Πότε η επαναστατική ΑΚΙΔΑ διεκδίκησε αυτά που πρέπει, εκεί που πρέπει και όχι μόνο στα έντυπά της και στις προεκλογικές συνάξεις της; Ποιοι δηλαδή έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα στραβά και ανάποδα στην ΠΟΕΔ, αυτοί που συγκυβερνούν στην Οργάνωση εδώ και δύο δεκαετίες ή εμείς;

Ο διδασκαλικός κλάδος, φίλοι της ΑΚΙΔΑ, έχει κριτήριο και κρίνει. Αφήστε λοιπόν την χωρίς επιχειρήματα κριτική ενάντια στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ γιατί είναι γνωστή η ιστορία και η δράση μας και δεν αλλοιώνεται όσα λαϊκίστικα έντυπα και να εκδώσετε. Δείτε τα του οίκου σας και στοχεύσετε εκεί που πρέπει την κριτική σας. Εμείς αποδείξαμε τη θέλησή μας για συνεργασία με σκοπό την αλλαγή και αν θέλετε και σεις να είστε πειστικοί αποδεχτείτε τις εισηγήσεις μας για αλλαγή του απηρχειωμένου καταστατικού της ΠΟΕΔ από το οποίο πηγάζουν τα πλείστα προβλήματα στη λειτουργία της Οργάνωσης. Οσο παραμένετε προσκολλημένοι στις απόψεις της ΠΑΔΕΔ και δεν αντιδράτε, είστε συνυπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: