Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Επηρεάζονται μαθητές

Γονείς Δημοτικής

Επιστολή στον πρόεδρο και τα μέλη της ΠΟΕΔ απέστειλε χθες η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, με αφορμή την απόφαση της πρώτης να καλέσει τα μέλη της να μην χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα σχολεία. Η απόφαση της ΠΟΕΔ λήφθηκε εξαιτίας της μη ικανοποίησης του αιτήματός της για παραχώρηση συντονιστικού χρόνου στα σχολεία, για διεκπεραίωση πολλών ζητημάτων που σχετίζονται με την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Ωστόσο, τις συνέπειες φαίνεται να τις επωμίζονται οι μαθητές. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι γονείς Δημοτικής, «η εξαγγελθείσα μονομερής ενέργεια για κλείσιμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα Δημοτικά από το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, δεν θεωρείται, κατά την άποψη μας, η πιο σωστή προσέγγιση, αφού για ένα συνδικαλιστικό θέμα επηρεάζονται άμεσα τα παιδιά μας».

Ζητούν επίσης από την ΠΟΕΔ να τους ενημερώσει, μεταξύ άλλων, αν υποβαθμίζεται το έργο των δασκάλων, δεδομένου της έλλειψης συντονιστικού χρόνου, αν θα γίνεται ποιοτικότερη δουλειά με την παραχώρηση πρόσθετου χρόνου και κατά πόσο «γίνεται αντιληπτό πως οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα θα έχουν άμεση επίπτωση στα παιδιά και ειδικότερα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες στα οποία οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι απαραίτητοι». Με βάση τα προαναφερθέντα, οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής ζητούν όπως στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ στις 26 Μαΐου, «εξεταστεί σοβαρά και επιλυθεί αυτό το ζήτημα, με τις λιγότερο δυνατές επιπτώσεις στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ

_______________________________________________________________Το αίτημα της Συντεχνίας μας δεν είναι συνδικαλιστικό. Έχει να κάνει με την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και την σωστή αξιοποίηση της τεχνολογίας στα σχολεία μας, καθώς και την εφαρμογή της στη διδασκαλία.

Πέραν τούτου, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το λανθασμένο τρόπο που η ΠΟΕΔ επιλέγει να διεκδικήσει τα αιτήματά της. Οι Γονείς αποτελούν ισχυρό σύμμαχο της ΠΟΕΔ στην προσπάθεια για ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας, και η ΠΟΕΔ δεν τους ενημερώνει - αυτό το αναφέρουν οι ίδιοι- τουλάχιστον για το λόγο που εξαγγέλλει μέτρα.

Απευθύνουμε για ακόμη μια φορά κάλεσμα διεκδίκησης προς όλες τις κινήσεις της ΠΟΕΔ . Κυρίως, απευθύνουμε ξανά πρόταση για αλλαγή τακτικής και τρόπου διεκδίκησης. Για την Προοδευτική οι δημόσιες απειλές και οι οδηγίες- που μερικές φορές δυσκολεύουν και τα ίδια τα μέλη της ΠΟΕΔ- πρέπει να σταματήσουν. Μόνον με δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούμε να κερδίσουμε τα αιτήματά μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με την ίδια την κοινωνία.

Δύο φορές τον τελευταίο μήνα ΠΑΔΕΔ - ΑΚΙΔΑ και ΔΗΚΙ, απέρριψαν πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Προοδευτικής - Αγώνα στο Διοικητικό Συμβούλιο για πορείες διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18 Ιουνίου- ημέρα που δεν θα είναι οι μαθητές στα σχολεία - έξω από το Υπουργείο Παιδείας στη Λευκωσίας και τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας στις άλλες Επαρχίες, για να διεκδικήσουμε αυτά που υποσχέθηκε ο Υπουργός Παιδείας στην ΠΟΕΔ και ακόμα εκκρεμούν.

Ας τους κρίνει ο κάθε εκπαιδευτικός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: