Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Πικεττοφορία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας από τους Γενικούς Αντιπροσώπους της ΠΟΕΔ

Πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη 26 του Μάη η προγραμματισμένη πικεττοφορία με την οποία η Οργάνωση εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για τη μη ανταπόκριση του Υ.Π.Π. στα χρονίζοντα αιτήματα του διδασκαλικού κλάδου, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και δόθηκε μεγάλη προβολή από τα Μ.Μ.Ε.

Προηγουμένως συνήλθε η Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γ.Α. στην οποία κατατέθηκε η Λογοδοσία του Προέδρου της ΠΟΕΔ για τη χρονιά που πέρασε και η οικονομική έκθεση του Γ. Ταμία και, βέβαια, ακολούθησε συζήτηση και κατάθεση των θέσεων κάθε Κίνησης. Αποφασίστηκε (μετά από δική μας εισήγηση) τόσο η Λογοδοσία και οι οικονομικές καταστάσεις όσο και οι τοποθετήσεις των Κινήσεων να περιληφθούν στον «Εκπαιδευτικό», που θα σταλεί στα σχολεία μας πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς για να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ κατέθεσε ξεκάθαρα τις θέσεις της και ιδιαίτερα τη θέση για δυναμική διεκδίκηση με κινητοποιήσεις των δίκαιων αιτημάτων, εάν συνεχιστεί η μη ανταπόκριση της επίσημης πλευράς. Κατακρίνουμε όμως την προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να μηδενίσουν όλα όσα θετικά έγιναν και γίνονται στην Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την πορεία της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Άλλο είναι η διεκδίκηση συνδικαλιστικών αιτημάτων και άλλο η στείρα αντιπολιτευτική τακτική που κάποιοι επιδίδονται με απειλές αποχώρησης από τον κοινωνικό διάλογο. Το μόνο που θα καταφέρουν, αν τελικά υιοθετηθεί από την ΠΟΕΔ μια τέτοια τακτική, είναι η απομόνωση της Οργάνωσης και η απαξίωσή της από τους γονείς και την κοινωνία γενικότερα.

Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι συνετοί χειρισμοί, σωστή ενημέρωση του κλάδου, στήριξη της συνολικής προσπάθειας για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και ποιοτική αναβάθμιση της Εκπαίδευσης και, σίγουρα, σύμπνοια για δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων που θα αποφορτώσουν το δάσκαλο για να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο του προς όφελος των παιδιών μας και της πατρίδας μας .


Λάζαρος Αβραάμ , Πρόεδρος Προοδευτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: