Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η ΠΟΕΔ να στηρίξει τους Μουσικούς άμεσα.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ, στις 11 Φεβρουαρίου 2011, για υιοθέτηση των μέτρων που πρότεινε η Κλαδική Επιτροπή των Μουσικών το 2010, ήρθε λίγο καθυστερημένα ,λόγω της άρνησης της πλειοψηφίας ΠΑΔΕΔ και ΑΚΙΔΑ να τα στηρίξουν από την περσινή χρονιά.

Εν αναμονή του ορισμού συνάντησης της ΠΟΕΔ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για συζήτηση του θέματος, έστω και τώρα, η ΠΟΕΔ οφείλει να στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί τα μέλη της, μέχρι να έρθει η ώρα της δικαίωσης μέσω της αναβάθμισης τους στην κλίμακα Α10.

Το ελάχιστο που έχει να κάνει η ΠΟΕΔ είναι να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευση της Εκτελεστικής Γραμματείας προς την Κλαδική Επιτροπή των Μουσικών, για κοστολόγηση του αιτήματος αναβάθμισης.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει την αγανάκτησή της γιατί ένα τόσο σημαντικό θέμα, το οποίο αφορούσε τη λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ για πραγματοποίηση έρευνας από ανεξάρτητο οίκο για κοστολόγηση του αιτήματος των Μουσικών, δεν έχει συζητηθεί στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ ήταν εγγεγραμμένο θέμα από την Εκτελεστική Γραμματεία. Αποτέλεσμα αυτού, ειναι η δημιουργία μιας άνευ προηγουμένου αδικαιολόγητης καθυστέρησης μέχρι το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, για να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο το ποσό των 4000 ευρώ για πραγματοποίηση της έρευνας-κοστολόγησης του αιτήματος, η οποία αναμένεται να αποδείξει το ελάχιστο για το κράτος κόστος για αναβάθμιση των Μουσικών στην κλίμακα Α10.

Θεωρούμε την κοστολόγηση του αιτήματος απολύτως αναγκαία και εκτιμούμε ότι μια τέτοια κίνηση, η οποία έπρεπε να είχε γίνει πριν από χρόνια, θα αποτελέσει ισχυρό χαρτί στα χέρια της Οργάνωσης για διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος των συναδέλφων.

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΔ οφείλει να στηρίξει τους Μουσικούς και για τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα μέτρα πλέον, δεν είναι των Μουσικών, αλλά είναι μέτρα της ΠΟΕΔ. Δεν νοείται μέλη της ΠΟΕΔ, να πιέζουν τους συναδέλφους να παραβούν τα μέτρα, για να παρουσιάσουν χορωδίες εκτός σχολικού χρόνου και χόρου. Δεν νοείται να μην έχει ακόμα κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας η απόφαση  να μην δέχονται επιθεωρητή στην τάξη τους οι συνάδελφοι. Επιβάλλεται η εκδήλωση συμπαράστασης προς τους συναδέλφους από ολόκληρο τον κλάδο. Και από τη στιγμή που οι συνάδελφοι δεν έχουν καμία προοπτική προαγωγής, η ΠΟΕΔ οφείλει να λύσει το θέμα του επιθεωρητισμού των μουσικών οριστικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αξιολογούνται συνάδελφοι που βάση των σχεδίων υπηρεσίας τους δε δικαιούνται προαγωγή.

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών
10/03/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: