Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ Η ΣΤΑΣΗ ΠΑΔΕΔ – ΑΚΙΔΑ – ΔΗΚΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔ

H Παγκύπρια Κίνηση Δασκάλων-Νηπιαγωγών Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής-Αγώνα, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη και ζημιογόνα στάση που τηρούν στη διαχείριση των διαφόρων προβλημάτων του κλάδου οι κινήσεις ΠΑΔΕΔ- ΑΚΙΔΑ-ΔΗΚΙ.  Απαράδεκτη, γιατί δεν εφαρμόζουν αυτά που αποφασίζουν και ζημιογόνα, γιατί επιμένουν να κρατούν στο προσκήνιο τα εκκρεμούντα αιτήματα για λόγους προεκλογικής εκμετάλλευσης και μόνο, αποφεύγοντας να ασχοληθούν σοβαρά με τα μεγάλα κεφάλαια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, όπως είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, το νέο σχέδιο Αξιολόγησης και τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα.

Με την αλλοπρόσαλλη στάση τους πλήττουν το γόητρο και το κύρος της ΠΟΕΔ, αφού στο Δ.Σ στις 10/3/11 παρ’ όλο ότι απέρριψαν τις προτάσεις του Υπ. Παιδείας για τα εκκρεμούντα αιτήματα του κλάδου, δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν την προηγούμενη δέσμευση τους για λήψη δυναμικών μέτρων. Έχουμε τη γνώμη ακόμη, ότι η επιμονή τους στην κατάργηση των συνεδριών προσωπικού αποτελεί ολέθριο σφάλμα και πιθανόν να οδηγήσει σε λύσεις που θα ζημιώσουν και την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ως μια σοβαρή και υπεύθυνη Κίνηση, τοποθετήθηκε υπέρ της απόσυρσης των μέτρων με την προοπτική της επαναφοράς τους το Σεπτέμβρη σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου. Τόνισε ότι με βάση το σημερινό οικονομικό πλαίσιο οι δεσμεύσεις του Υπουργείου είναι ικανοποιητικές. Η απάντηση του Υπουργείου μπορούσε να γίνει αποδεκτή και με μικρές διευκρινήσεις και ξεκαθάρισμα κάποιων σημείων, να  γινόταν εφικτό να ικανοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός των αιτημάτων μας, έτσι ώστε να μπορέσει και η ΠΟΕΔ να ασχοληθεί σοβαρά με τα μεγάλα ζητήματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.Σε καμιά περίπτωση και με κανένα τρόπο , κανένα αίτημα δεν αποψιλώνεται αλλάζοντας τη στρατηγική διεκδίκησης του όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Ταυτόχρονα η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δήλωσε και δηλώνει, την εμμονή της στη στήριξη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Η εκτόξευση απειλών χωρίς αντίκρισμα από τις άλλες κινήσεις για αποχώρηση από το διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αποτελούν μιαν εντελώς λανθασμένη πολιτική, η οποία πλήττει το κύρος και την αξιοπρέπεια της Οργάνωσης και στερείται κάθε σοβαρότητας.  

Εμείς δηλώνουμε απερίφραστα ότι όποια και να ήταν η κυβέρνηση θα είχαμε τη βούληση και την απαίτηση να λαμβάνουμε μέρος σε κάθε μορφή διαλόγου για τα  εκπαιδευτικά θέματα, καταθέτοντας τις απόψεις μας. Κάθε προσπάθεια σύνδεσης των εκκρεμούντων αιτημάτων με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα μας βρει απέναντί της.


15/3/11                                                                                
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ - ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: