Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Χριστόφια στην Περιστερώνα

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την ανακοίνωση της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορίας όσον αφορά την ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην τελετή των εγκαινίων του νέου Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας, που έγινε στις 4 Απριλίου. Θεωρούμε εσκεμμένη την προσπάθεια της ΠΑΔΕΔ στα πλαίσια της προσπάθειάς της για εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων. Η ΠΑΔΕΔ ακολουθεί την προσφιλή της τακτική με αποσπασματική μεταφορά αποπλαισιωμένων προτάσεων από εκτενή κείμενα, με σκοπό να παραπλανήσει το διδασκαλικό κόσμο.
Η Προοδευτική Κίνηση, παραθέτει ολόκληρη την παράγραφο από την ομιλία του Προέδρου, ώστε να διαφανεί και ποια η σχέση της με το τελευταίο μέρος της παραγράφου:
«Το όραμα γενιών εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για μια κυπριακή εκπαίδευση που θα μας επιτρέπει να πρωταγωνιστούμε από πλευράς μάθησης στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο σταδιακά υλοποιείται. Χρειάζεται βέβαια να γίνουν πολλά ακόμα, ιδιαίτερα σε σχέση με τα στεγανά που δημιούργησαν εθνικιστικά, κοινωνικά και άλλα κατεστημένα για δεκαετίες. Στόχος της μεταρρύθμισης είναι ένα σχολείο που θα σέβεται απόλυτα την αξιοπρέπεια των μαθητών και των μαθητριών και θα παρέχει σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα επίτευξης όλων των στόχων της εκπαίδευσης, χωρίς οποιεσδήποτε εκπτώσεις στην ποσότητα και στην ποιότητα των μορφωτικών αγαθών».
Διαβάστε και τυπώστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Προοδευτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: