Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


Φραντζέσκα Φραντζέσκου Εμμανουήλ

3η Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής

<Αέναοι κύκλοι της ζωής μας>


15 Ιουνίου 2011 . 7:30μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Σκαλί Αγλαντζιάς. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐας .Θα προλογίσουν οι κ. Κλείτος Ιωαννίδης, Φιλόσοφος - Ερευνητής και κ. Γενεθλής Γενεθλίου, Επιθεωρητής Τέχνης Τηλ. 99 326764 . email: franem@cytanet.com.cy
 
διάρκεια έκθεσης: 15 - 21 Ιουνίου 2011 καθημερινά και σαββατοκυρίακο 9:00π.μ. - 1:00μ.μ. και 4:00 - 8:00μ.μ.
Δελτίο Τύπου
Έναυσμα της τρίτης εικαστικής διαδρομής της Φραντζέσκας Φραντζέσκου Εμμανουήλ είναι οι αέναοι κύκλοι των φάσεων που διαπερνά η ζωή και ο κάσμος μας.

Τα έργα, αρχίζουν με αέναους κύκλους που με μια κυβιστική και φορμαλιστική προσέγγιση, αναδεικνύονται με τη δύναμη του χρώματος. Άλλοτε μπαίνει το χρώμα ως γέμισμα φόρμας, και άλλοτε διαμορφώνει φόρμες αφήνοντας το χρώμα να διαμορφώσει το θέμα του πίνακα.

<Οι αέναοι κύκλοι της ζωής,αναφέρει η ζωγράφος,περικλείουν την αρχή και το τέλος την ομορφιά και την ασχήμια .

Περιλαμβάνουν το παρόν,το παρελθόν και το μέλλον .

Φέρουν διαψεύσεις, ασυνέχειες, μυθοποιήσεις και απομυθοποιήσεις. Πλαισιώνουν μνήμες και μας αποχαιρετούν με χαρά ή θλίψη, ζωή ή θάνατο. Καθορίζουν σκέψεις τα συναισθήματα.

Η Φραντζέσκα ακολουθεί το ένστικτο της και πειραματίζεται με χρώματα και σχήματα. Τα σχήματα είναι ελεύθερα και ενώ κινούνται , δημιουργούν εικόνες ,συνειρμούς ή γεωμετρικούς σχηματισμούς.Πολλά έργα είναι αυτοσχεδιασμοί εμπνευσμένοι από τοπία ή μορφές και έχουν με λιτότητα δανειστεί κινήσεις, σχήματα και χρώματα από τον εικονικό ή τον ανεικονικό μας κόσμο.

H Φραντζέσκα Εμμανουήλ, γράφει ο δρ.Κλείτος Ιωαννίδης, γνωρίζοντας τη σύνταξη της Τέχνης, με λιτότητα και οικονομία στις ποικίλες φόρμες της, αφυπνίζει την αισθητική συνείδηση προς τη χαρά της πνευματικής ανησυχίας και αλλοιώνει καλώς τον κοινωνό της τέχνης της. Φέρνει από τον υποσυνείδητο και όχι σπάνια, από τον υπερσυνείδητο κόσμο, φιγούρες και κινήσεις που σε αφήνουν άφωνο και επιφωνηματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: