Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

"Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και τα τανκς"

15 Ιουλίου 1974, οι φασίστες της Χούντας των Αθηνών με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και σε συνεργασία με την ΕΟΚΑ Β΄, εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο, προσπαθούν με τη βία και τα όπλα να καταργήσουν τη δημοκρατία στην ΚΥΠΡΟ και να ανατρέψουν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρό της, ανοίγουν την κερκόπορτα στον Τούρκο εισβολέα… μοιράζουν την Κύπρο, καταδικάζουν τον κυπριακό λαό, σβήνουν τον ήλιο πάνω από την πατρίδα μας…

15 Ιουλίου 2011, 37 χρόνια μετά και ο Ιούλης έχει γίνει ακόμα πιο μάυρος για την Κύπρο, με τα πρόσφατα γεγονότα τις 11ης  Ιούλιου στην ναυτική βάση στο Μαρί. Ελπίζουμε, ότι αυτή τη φορά οι ένοχοι θα τιμωρηθούν και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μια δικαιοσύνη που ακόμα αναζητά ο κυπριακός λαός, μετά το δίδυμο έγκλυμα του πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής. Ο λαός δεν ξεχνά την προδοσία, δεν ξεχνά την εισβολή. Ο λαός δεν ξεχνά τις οργανωμένες και καλά σχεδιασμένες ανατρεπτικές, τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος της Δημοκρατίας και του Προέδρου Μακαρίου. Δεν ξεχνά τη θλιβερή συνωμοσία ανάμεσα στη Χούντα, που καταδυνάστευε τον ελληνικό λαό, και της προδοτικής ΕΟΚΑ Β. Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και τα τανκς. Ο λαός δεν ξεχνά την κατοχή.

Οι συνέπειες του πραξικοπήματος ήταν τεράστιες για την πατρίδα μας. Πέντε μόλις μέρες μετά το πραξικόπημα, ο Αττίλας βρήκε την ευκαιρία που περίμενε και, εισβάλλοντας στο νησί, κατέλαβε περίπου τη μισή μας πατρίδα. Οι νεκροί του πραξικοπήματος και της εισβολής χιλιάδες, οι πρόσφυγες περιμένουν ακόμη την μέρα που θα επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες ενώ κάποιοι συμπατριώτες μας αναζητούν ακόμη το χαμένο πατέρα, σύζυγο, αδελφό αγνοούμενο.


Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών για μια ακόμα φορά καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το φασιστικό πραξικόπημα, τους εμπνευστές, οργανωτές και εκτελεστές του. Αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες της Δημοκρατικής Αντίστασης και σε όλους τους μαχητές που αντιστάθηκαν στους πραξικοπηματίες και υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τον Πρόεδρο Μακάριο.

Καλούμε όλους και όλες να δώσουν μαζικά το παρών τους στην εκδήλωση στο Προεδρικό, στις 19 Ιουλίου 2011,για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής

37 χρόνια μετά την προδοσία και την εισβολή δεν απογοητευόμαστε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατοχή, τη διχοτόμηση και το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Επιμένουμε στην πάλη ενάντια στο φασισμό. Και όσο ο κόσμος της Αντίστασης, ο κόσμος της Δημοκρατίας, όσο ο απλός λαός δεν τα βάζει κάτω, η Κύπρος έχει και ελπίδα και προοπτική. Τιμή και δόξα σε όσους αντιστάθηκαν στους φασίστες. Τιμή και δόξα σε όσους υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και την Κύπρο. Η δικαιοσύνη θα έρθει για αυτούς τους ήρωες της και θα αναπαύσει τις ψυχές τους, μόνον με τη δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος και την επανένωση της πατρίδας μας.


Αυτή είναι η υπόσχεση μας όσα χρόνια και να περάσουν. Αυτή είναι η δέσμευση μας απέναντι στους νεκρούς ήρωες της Αντίστασης. Αυτό θα ΄ναι και το καλύτερο μνημόσυνο που θα σημάνει ταυτόχρονα και την Ανάστασή τους, γιατί εκείνη τη μέρα θα ΄ναι μαζί μας, και δικαιωμένοι θα γιορτάζουν την Ανάσταση της πατρίδας και του λαού μας.

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών

15 Ιουλίου 2011





Δεν υπάρχουν σχόλια: