Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς», από τους ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ ΠΟΕΔ Λευκωσίας

«Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς»
Από το ομώνυμο παραμύθι που εικονογράφησε ο Χαμπής Τσαγγάρης
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρώτη θεατρική παράσταση «Ο σπανός τζιαι οι σαράντα δράτζιοι» της θεατρικής Ομάδας ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ ΠΟΕΔ Λευκωσίας, η θεατρική ομάδα Δασκάλων επανέρχεται με το ανέβασμα της δεύτερής της θεατρικής παράστασης «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς»

Υπόθεση έργου:
Η υπόθεση αναφέρεται σε μια περίεργη επιθυμία που είχε η μικρή κόρη του Ρήγα της Πάφου, να αποκτήσει –μετά τα μάγια που τις έκαναν οι κακές ανεράδες- τρεις χρυσές τρίχες από το κεφάλι του όμορφου Βασιλόπουλου της Βενεδιάς. Οι τρίχες αυτές ήταν το μαγικό ξόρκι που θα έφερναν κοντά στη βασιλοπούλα τον όμορφο Βενετσιάνο και θα γινόταν άντρας της. Η ζήλια όμως των αδερφάδων της θα οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις, αφού αυτές θα προσπαθήσουν να εξοντώσουν το Βασιλόπουλο. Η μικρή κόρη με πίστη και αφοσίωση, δυσκολίες και πόνο θα προσπαθήσει να λύσει τα μάγια.  Θα τα καταφέρει; Είναι ένα πανέμορφο και μοναδικό παραμύθι που εξυμνεί την αληθινή αγάπη και την προσπάθεια του ανθρώπου να πραγματοποιήσει τα όνειρα και τους στόχους του έστω κι αν αυτό σημαίνει πόνο, ρίσκο και δυσκολίες.
Συντελεστές :
Διασκευή:  Κωστής Κολώτας 
Προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Σκηνικά -κοστούμια : Γιώργος Κωνσταντίνου
Μουσική : Γιώργος Κάρβελλος
  Χορογραφίες: Έλενα Χριστοδουλίδου
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μαρία Αντωνουδιού, Μαρία Ιατροπούλου, Ηλιάνα Καναρά, Κίκα Καττάμη, Έλενα Κουσιαππή, Αντρέας Κυρατζής, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έλενα Μαυρογένη, Έλενα Μούρεττου, Μαργαρίτα Μούρεττου, Πανίκκος Ξιούρουππας, Κυριάκος Παστίδης, Γεωργία Χατζηιωάννου, Μαρία Χατζηχαραλάμπους, Αλεξία Χριστοδουλίδου
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου ως ακολούθως :
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, ώρα 11:00 και 15:00,(Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί)
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, ώρα 19:30,
Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, ώρα 19:30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 και 15:00.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το  Γραφείο Αποφοίτων Πανεπιστημίου Κύπρου και τη στηρίζουν το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Δασκάλων Κύπρου και η ΟΠΑΠ ΛΤΔ.  Τιμή Εισόδου : €5. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα : 99431467, 99521653, 99482215, 99406644.
27 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: