Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΑΚΕΛ : ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ – ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Πηγή : Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ,http://www.gnomionline.com.cy 


Γ.ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ:ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙ ΑΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Το γάντι στα κόμματα που μέχρι τώρα αποφεύγουν συστηματικά να στριμώξουν και το κεφάλαιο για να αναλάβει μέρος έστω των βαρών από την οικονομική κρίση, ρίχνει το ΑΚΕΛ.
Σε νέα παρέμβαση του στον εν εξελίξει δημόσιο διάλογο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, βουλευτής Γιώργος Λουκαίδης  τονίζει  ότι για το  ΑΚΕΛ προέχει η συνεισφορά του πλούτου και των κερδών για να επιτευχθεί η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.

Ο  Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σε γραπτή δήλωσή του, εκφράζει παράλληλα την ετοιμότητα του κόμματός  να συζητήσει την περαιτέρω συνεισφορά των εργαζομένων στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου πακέτου μέτρων αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Ως ΑΚΕΛ για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε ότι η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία», αναφέρει ο κ. Λουκαΐδης.

«Μακριά από την άκρως επιζήμια καταστροφολογία της αντιπολίτευσης, τα δεδομένα στην οικονομία απαιτούν εγρήγορση και την άμεση λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα οι προκλήσεις που τίθενται ενώπιον μας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι τα δεδομένα αυτά «έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα της χειρότερης κρίσης στην ιστορία του καπιταλισμού αλλά και της νέας φάσης της συστημικής κρίσης στην οποία εισήλθε η Ευρωζώνη, όπως τούτο αποτυπώνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υπενθυμίζει ότι το κόμμα  έχει κατά καιρούς καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η κυπριακή οικονομία.

Από την αρχή, αναφέρει, «στόχος μας ήταν η λήψη ισορροπημένων και κοινωνικά δίκαιων μέτρων μέσα από τα οποία να στηρίζεται η ανάπτυξη, να καταργούνται διάφορες στρεβλώσεις στα δημόσια οικονομικά και κυρίως οι διάφορες κοινωνικές τάξεις να συνεισφέρουν στη βάση των δυνατοτήτων τους και της οικονομικής επιφάνειας που διαθέτουν». 

Προσθέτει ότι «σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο θα καταθέσουμε πρόσθετα μέτρα που να αφορούν την συνεισφορά του συσσωρευμένου πλούτου και των μεγάλων κερδών ενώ θα στηρίξουμε όποιες άλλες πρωτοβουλίες κινούνται εντός αυτής της φιλοσοφίας». 

 
Εκφράζει παράλληλα την εκτίμηση του ΑΚΕΛ ότι «η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια έχει εργαστεί όλη την προηγούμενη περίοδο στο πλαίσιο αυτής της ισορροπημένης και κοινωνικά δίκαιης φιλοσοφίας και ότι θα συνεχίσει να ενεργεί κατ' ανάλογο τρόπο, παραμένοντας προσηλωμένη στο κοινωνικό διάλογο και στην επιδίωξη συναινετικών λύσεων». 

Υπό αυτό το πρίσμα, σημειώνει, «είναι που αντιμετωπίζουμε τις πρόσφατες θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών", υπογραμμίζοντας ότι για το ΑΚΕΛ προέχει η συνεισφορά του πλούτου και των κερδών ώστε να πετύχουμε τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών. Την ίδια στιγμή, προσθέτει, «εκφράζουμε την ετοιμότητα μας να συζητήσουμε την περαιτέρω συνεισφορά των εργαζομένων εφόσον τούτο κριθεί αναγκαίο, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου πακέτου μέτρων». 

Τέλος εκφράζει τη βεβαιότητα του ΑΚΕΛ  ότι «αν και εφόσον απαιτηθεί οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: