Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Δικοινοτικής Δράσης του Κ.Ο.Ε.Τ. «Περιστέρια»

Σύντομη Περιγραφή της Δικοινοτικής Δράσης του Κ.Ο.Ε.Τ. «Περιστέρια»

Η ειρήνη είναι αγαθό και τρόπος ζωής που στις μέρες μας δοκιμάζεται έντονα. Ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή, και ενώ οι λαοί διψούν για αυτήν, έχουμε ακόμη αρκετό έδαφος να καλύψουμε έως ότου πετύχουμε να την κάνουμε μέρος της πραγματικότητάς μας.

Ως Κ.Ο.Ε.Τ. θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, κατά την οποία καταβάλλονται έντονες προσπάθειες για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος, είναι ιδανική για την πραγματοποίηση αυτής της συμβολικής δράσης ως ένδειξη της επιθυμίας του κάθε απλού ανθρώπου για επικράτηση της ειρήνης στο νησί μας.

Σκοπός, λοιπόν, της συγκεκριμένης εγκατάστασης είναι να μεταφέρει με τρόπο λιτό και απέριττο την επιθυμία κάθε απλού ανθρώπου για επικράτηση της ειρήνης στον τόπο μας, αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Ως σύμβολο της ειρήνης χρησιμοποιείται το περιστέρι, το οποίο θα είναι φτιαγμένο από χαρτί, υλικό ευτελές, αναλώσιμο και προσωρινό, όπως η ειρήνη, η οποία είναι εύθραυστη και χρειάζεται φροντίδα και αγώνα για να διατηρηθεί.

Μαθητές αλλά και απλός κόσμος θα κληθεί να δημιουργήσει και να τοποθετήσει το δικό του περιστέρι στο χώρο, δηλώνοντας συμβολικά το λιθαράκι που χρειάζεται να βάλει ο καθένας μας στον αγώνα για επίτευξη της ειρήνης.

Η εγκατάσταση θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στο «Σπίτι της Συνεργασίας» στη Λευκωσία. Τα χάρτινα περιστέρια θα δημιουργηθούν τόσο εκ των προτέρων όσο και κατά την ημέρα πραγματοποίησης της δράσης.

Την εκδήλωση στηρίζουν το Σπίτι της Συνεργασίας και ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας.


Πληροφορίες:
koetinfo@gmail.com

https://www.facebook.com/events/660834877410323

Δεν υπάρχουν σχόλια: