Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Τα μυστικά μιας υπογραφής

Με αφορμή το άρθρο της κ. Παπαγεωργίου με θέμα: «Μια αλήθεια πίσω από τις απεργίες της ΠΟΕΔ» που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις ακόλουθες επισημάνσεις:
  • Διαχωρίζουμε απόλυτα και κατηγορηματικά τη θέση μας σε σχέση με τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου με την υπογραφή της συγγραφέως ως προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λ/σίας, αφού τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής καμιά ενημέρωση δεν είχαμε ούτε για την πρόθεση της ενέργειας και φυσικά ούτε για το περιεχόμενο.
  • Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι η τακτική αυτή της κ. Παπαγεωργίου έχει ως αποτέλεσμα από τη μια την περιφρόνηση του Σώματος που η ίδια υποτίθεται πως εκπροσωπεί κι από την άλλη μια ξεκάθαρη προσπάθεια επηρεασμού των συναδέλφων εκπαιδευτικών με την παρουσίαση καθαρά προσωπικών απόψεων, κάτω από τον μανδύα της συλλογικότητας.
  • Δεν αντιλαμβανόμαστε όπως και αρκετοί άλλοι αναγνώστες που σχολίασαν το άρθρο, τη χρονική «συγκυρία» της δημοσίευσης ενός κειμένου με θεματική τα απεργιακά μέτρα της Οργάνωσης, τόσο ετεροχρονισμένα, ενάμιση μήνα μετά την ολοκλήρωση της δράσης αυτής, αφήνοντας την εντύπωση ενός κειμένου-κονσέρβας που ήταν φυλαγμένο στο ντουλάπι για να εμφανιστεί θριαμβευτικά με μια σκηνοθετική τσαχπινιά ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».
Θα ήταν άδικο ωστόσο να μην υιοθετήσουμε την παραδοχή της αρθρογράφου που λειτουργεί ως κατακλείδα του άρθρου της: «Νομίζω, όμως ότι ο σωστός συνδικαλισμός είναι κάτι διαφορετικό… γράφει. Όντως… δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Γιατί :
  • Σωστός συνδικαλισμός είναι να εκφράζεις τη φωνή του συνόλου που εκπροσωπείς κι όχι τις προσωπικές σου απόψεις στο δημόσιο λόγο.
  • Σωστός συνδικαλισμός είναι να σέβεσαι και να εφαρμόζεις τις πρόνοιες της δημοκρατίας όταν η άποψη σου μειοψηφεί κι όχι όταν κρύβεσαι πίσω από την ασφάλεια και την υπεροψία της πλειοψηφίας.
  • Σωστός συνδικαλισμός είναι να αφοσιώνεσαι στο εμείς και όχι στο εγώ σου.
  • Σωστός και υγιής συνδικαλισμός ακόμα είναι να αρθρώνεις λόγο συναινετικό κι όχι να σαμποτάρεις τις αποφάσεις της ίδιας της Οργάνωσης σου με πρόσχημα τη δήθεν απαίτηση του Κλάδου, στο στυλ « Επειδή ΕΣΕΙΣ μας το ζητήσατε…».
  • Αυτός δε νοείται σωστός συνδικαλισμός. Είναι όμως απόλυτα διακριτός…
Αγάθη Γεωργιάδου, Γραμματέας ΠΟΕΔ Λ/σίας
Κυριάκος Παπασολoμώντος, Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔ Λ/σίας
Αντώνης Παπακυριακού, Ταμίας ΠΟΕΔ Λ/σίας
Έλενα Μαυρογένη, Β. Γραμματέας ΠΟΕΔ Λ/σίας
Χριστίνα Παναγή, Β. Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΕΔ Λ/σίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: