Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

15 Ιουλίου 1974 – 15 Ιουλίου 2020: Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και τα τανκς



15 Ιουλίου 1974 – 15 Ιουλίου 2020: Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και τα τανκς

46 χρόνια από τη μαύρη εκείνη μέρα που έγραψε τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου. Μια αισχρή προδοσία, ένα προσχεδιασμένο έγκλημα, ένα φασιστικό πραξικόπημα που επιχείρησε να ανατρέψει τη δημοκρατία και άνοιξε τις κερκόποτρες στον Αττίλα εισβολέα. Το πραξικόπημα ήταν αποτέλεσμα συνομωσίας που εξυφάνθηκε από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και του οποίου η εκτέλεση ανατέθηκε στη Χούντα των Αθηνών και τη γριβική ΕΟΚΑ Β΄. 46 χρόνια από τη μαύρη εκείνη μέρα του φασιστικού πραξικοπήματος και εμείς μετρούμε ακόμα πληγές και χάνουμε γενιές προσφύγων με το όνειρο της επιστροφής ανεκπλήρωτο. 

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το φασιστικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και όλους τους συντελεστές του. Εκτελεστές πολιτικών δολοφονιών, για τις οποίες ποτέ δεν πλήρωσαν οι ένοχοι. Συνειδητές, ψυχρές πολιτικές δολοφονίες και στυγερά εγκλήματα που επιχείρησαν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και οδήγησαν στις τραγικές, ανεπανόρθωτες συνέπειες της τουρκικής εισβολής. Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων Αντιστασιακών και τους ευγνωμονούμε που με τους αγώνες τους έσωσαν την αξιοπρέπεια του λαού μας. 

Προφασιζόμενοι την ιστορική αλήθεια, αντλούμε δύναμη για τη συνέχιση του δικού μας αγώνα και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας ότι η θυσία τους δε θα ξεχαστεί και δε θα μείνει αδικαίωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: