Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Μισθολογική Αναβάθμιση Δασκάλων Μουσικής


Μισθολογική Αναβάθμιση Δασκάλων Μουσικής


Σε συνέχεια του ενημερωτικού μας σημειώματος, ημερομηνίας 19 Ιουνίου 2020, σχετικά με την κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού στη βουλή και τη συμπερίληψη σε αυτόν και της μισθολογικής αναβάθμισης των συνάδελφων και συναδέλφισσων μουσικών που υπηρετούν στη Δημοτική Εκπαίδευση, από την μισθολογική κλίμακα Α8 στην Α9(i), ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η μισθολογική τους αναβάθμιση έχει περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020. 


Με απλά λόγια, οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες Δάσκαλοι Μουσικοί, οι οποίοι είναι διορισμένοι στη Δημοτική Εκπαίδευση, βάσει Ειδικών Σχεδίων Υπηρεσίας, σε θέσεις οι οποίες καταργούνται με την αφυπηρέτησή τους (διπλός σταυρός), αν εξαντλήσουν την κλίμακα Α8 πριν την αφυπηρέτησή τους (τελευταίο σκαλί €38145 ετήσιος, €3179 /μήνα), μπορούν πλέον να λάβουν ακόμα 4 ετήσιες προσαυξήσεις πριν την αφυπηρέτησή τους στην κλίμακα Α9(i).


Οι τέσσερεις αυτές προσαυξήσεις φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα : 



Αυτή η ρύθμιση, έστω και μικρή αποτελεί μερική δικαίωση αυτού του αγώνα, αφού η προσφορά των συναδέλφων  όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζεται με αυτό τον τρόπο και από την πολιτεία. Ως Προοδευτικής, νιώθουμε δικαιωμένοι αφού όλα αυτά τα χρόνια είμασταν δίπλα από τους συναδέλφους και συναδέλφισσες στον δύσκολο αλλά και πολυετή αυτό αγώνα.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί την πολιτεία να δει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αυτών των 58 συναδέλφων και να προσφέρει την κλίμακα Α9(i)  σε όλους τους συναδέλφους με την αφυπηρέτησή τους, έστω και αν αυτοί δεν προλάβουν να την καλύψουν, νοουμένου ότι και με την αφυπηρέτησή τους η θέση τους καταργείται.

4/7/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: