Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Να λογοδοτήσουν για την Ειδική Εκπαίδευση

Για όσους γνώριζαν έστω και επιφανειακά την πορεία της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο, οι τραγικές εξελίξεις που αφορούν τα νέα σχέδια υπηρεσίας και την ξαφνική δημιουργία νέων καταλόγων για διορισμό στους κλάδους της Ε.Ε., ήταν απλά ένα αναμενόμενο γεγονός υποστηρίζει ομάδα αδιόριστων επηρεαζομένων.

Αλλωστε, εδώ και χρόνια είχε τεθεί ως βασικός στόχος, γιατί ήταν εμφανέστατο ότι τα προηγούμενα σχέδια υπηρεσίας "δεν εξυπηρετούσαν πλέον ολοκληρωτικά", όπως στις προηγούμενες δεκαετίες. Εμείς δε θα ασχοληθούμε όμως με το παρελθόν και τις τότε αδικίες, γιατί απλούστατα το μέλλον θα είναι χειρότερο, γεμάτο με σωρεία προβλημάτων και με το αίσθημα της αδικίας να πνίγει όσο ποτέ άλλοτε όλους τους πραγματικά δικαιούχους για διορισμό στις θέσεις αυτές.

Ήδη επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις όλων των ειδικών δασκάλων, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από την Ε.Ε.Υ. για να επιλυθούν μερικά από τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν. Άλλωστε όλες οι ομάδες των ειδικών που εργάζονται στην Ε.Ε. έχουν επηρεαστεί άμεσα, με πρώτους τους απόφοιτους των Τ.Ε.Ι., στους οποίους και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας, γιατί εντελώς άδικα εκδιώχθηκαν κυριολεκτικά από την εργασία τους.

Ακόμη και το θέμα της μονιμοποίησης των ψυχολόγων, οι οποίοι εργάζονται ως ειδικοί δάσκαλοι στην Ε.Ε., θα μπορούσε εδώ και πολλά χρόνια να επιλυθεί με την απλή επιμόρφωσή τους σε μαθήματα που δεν είχαν στις βασικές τους σπουδές και ταυτόχρονα την παράλληλη μονιμοποίησή τους. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πολιτισμένου κόσμου οι εμπνευστές των σχεδίων αυτών θα έπρεπε να λογοδοτήσουν δημόσια, στη νήσο όμως των Αγίων, ίσως θα πάρουν και προαγωγές.
Εφημερίδα "Φιλελεύθερος" 10/8/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: