Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Στόχος υπό έμφαση :Ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

Οι ηγέτες των Κινήσεων ΠΑΔΕΔ , ΑΚΙΔΑ , και ΔΗΚΙ εμμένουν στην απαράδεχτη περσινή θέση τους με την οποία η ΠΟΕΔ - μόνη αυτή από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις - με γραπτή οδηγία προς τα σχολεία, απαγορεύει την επαφή δασκάλων και παιδιών με Τουρκοκύπριους εκπαιδευτικούς και μαθητές . Και η εμμονή αυτή των τριών Κινήσεων συνεχίζεται, ακόμα και μετά την απόφαση της Επιτρόπου Διοικήσεως, στην οποία προσέφυγε το Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου, με την οποία απόφαση καταδικάζεται η στάση αυτή ως ρατσιστική θέση, εντελώς αδικαιολόγητη για μια Οργάνωση, όπως η ΠΟΕΔ .


Αυτό προέκυψε τελικά ως απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ την περασμένη Τετάρτη, όπου η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ έθεσε θέμα για αλλαγή της απόφασης αυτής.

Σε μια περίοδο όπου οι προσπάθειες όλης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου κατευθύνονται προς την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, λύσης που για να επιτευχθεί απαιτεί την απόλυτη συνεργασία των δύο κοινοτήτων, την αποκατάσταση εμπιστοσύνης, την αλληλοκατανόηση και γνωριμία των ηθών και εθίμων της κάθε πλευράς, εμμένουν οι ηγέτες των τριών Κινήσεων να παραμένει γραπτώς οδηγία να μην ερχόμαστε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αυτού του τόπου σε επαφή

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο  του προέδρου της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, Λάζαρου Αβραάμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: