Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

«Δεν ξεχνώ την προδοσία …»

Συμπληρώνονται σήμερα 36 χρόνια από την αποφράδα εκείνη μέρα της 15ης Ιουλίου 1974. 36 ολόκληρα χρόνια από την καταραμένη ώρα που η Χούντα των Αθηνών με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και σε συνεργασία με τους εδώ εγκάθετούς τους, ΕΟΚΑ Β΄, άνοιξαν την κερκόπορτα στον Τούρκο Εισβολέα, προσπαθώντας με τα όπλα να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να δολοφονήσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Ο λαός δεν ξεχνά την προδοσία. Ο λαός δεν ξεχνά τις οργανωμένες και καλά σχεδιασμένες ανατρεπτικές, τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος της Δημοκρατίας και του Προέδρου Μακαρίου. Δεν ξεχνά τη θλιβερή συνωμοσία ανάμεσα στη Χούντα, που καταδυνάστευε τον ελληνικό λαό, και της προδοτικής ΕΟΚΑ Β.

Οι συνέπειες του πραξικοπήματος ήταν τεράστιες για την πατρίδα μας. Πέντε μόλις μέρες μετά το πραξικόπημα, ο Αττίλας βρήκε την ευκαιρία που περίμενε και, εισβάλλοντας στο νησί, κατέλαβε περίπου τη μισή μας πατρίδα. Οι νεκροί του πραξικοπήματος και της εισβολής χιλιάδες, οι πρόσφυγες περιμένουν ακόμη την μέρα που θα επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες ενώ κάποιοι συμπατριώτες μας αναζητούν ακόμη το χαμένο πατέρα, σύζυγο, αδελφό αγνοούμενο.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών για μια ακόμα φορά καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το φασιστικό πραξικόπημα, τους εμπνευστές, οργανωτές και εκτελεστές του. Αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες της Δημοκρατικής Αντίστασης και σε όλους τους μαχητές που αντιστάθηκαν στους πραξικοπηματίες και υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τον Πρόεδρο Μακάριο.

Τριάντα έξι χρόνια μετά την προδοσία και την εισβολή δεν απογοητευόμαστε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατοχή, τη διχοτόμηση και το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Επιμένουμε στην πάλη ενάντια στο φασισμό και την ειρηνική συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Και όσο ο κόσμος της Αντίστασης, ο κόσμος της Δημοκρατίας, όσο ο απλός λαός δεν τα βάζει κάτω, η Κύπρος έχει και ελπίδα και προοπτική.


Αυτή είναι η υπόσχεση μας όσα χρόνια και να περάσουν. Αυτή είναι η δέσμευση μας απέναντι στους νεκρούς ήρωες της Αντίστασης. Αυτό θα ΄ναι και το καλύτερο μνημόσυνο που θα σημάνει ταυτόχρονα και την Ανάστασή τους, γιατί εκείνη τη μέρα θα ΄ναι μαζί μας, και δικαιωμένοι θα γιορτάζουν την Ανάσταση της πατρίδας και του λαού μας.


Κρατούμε ζωντανή τη μνήμη γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι λαός που δε γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την επαναλάβει. Μαθαίνουμε από την Ιστορία μας να μην επαναλαμβάνουμε τα τραγικά λάθη του παρελθόντος.


Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών15/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: