Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΥΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010, στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ σύσκεψη Οργανώσεων των κρατικών υπαλλήλων ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΟΕΔΕ, Συνδέσμων Αστυνομίας, Συνδέσμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού και της ΕΤΥΚ, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στο θέμα της οικονομικής κρίσης μετά και την απόρριψη από τη Βουλή του πακέτου μέτρων για την οικονομία που κατατέθηκαν από την Κυβέρνηση και την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (ECOFIN) να θέσει την κυπριακή οικονομία υπό επιτήρηση.


Σχετικά οι Οργανώσεις επιθυμούν να υπομνήσουν ότι από τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου προχώρησαν σε διαβουλεύσεις με την Κυβέρνηση και κατάθεσαν εισηγήσεις για αντιμετώπιση της κρίσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για καθολική και δίκαιη συνεισφορά όλων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας και με έντονη απαίτηση για πάταξη και δραστική μείωση του αντικοινωνικού και απαράδεκτου φαινομένου της φοροδιαφυγής – φοροαποφυγής.

Στο ίδιο πλαίσιο η  σύσκεψη επαναβεβαίωσε την πάγια θέση του Συνδικαλιστικού Κινήματος για την ανάγκη συμβολής όλων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης και εξέφρασε και πάλιν ετοιμότητα για διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Με ιδιαίτερη δυσαρέσκεια η σύσκεψη επέκρινε τη συγκαλυμμένη τάση επιχειρηματικών κύκλων και πολιτικών κομμάτων να θέτουν στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τις 60 χιλιάδες των οικογενειών των κρατικών υπαλλήλων, με στήριξη ετεροβαρών μέτρων που στοχεύουν εισοδήματα και οφέλη τους, ενώ τίθενται στο απυρόβλητο τα κέρδη των επιχειρήσεων και ο συσσωρευμένος πλούτος.

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις είναι έτοιμες να συμβάλουν αλλά ταυτόχρονα διακηρύττουν την αποφασιστικότητα τους να προστατεύσουν τα συμφέροντα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και επανατονίζουν ότι ο στόχος αυτός είναι απαραβίαστος και αμετάθετος για το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Από το ενημερωτικό δελτίο της ΟΛΤΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: