Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση Προοδευτικής Δασκάλων για την αναπομπή του νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών χαιρετίζει την ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, να αναπέμψει το νομοσχέδιο για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης από τα 60 στα 63 χρόνια ηλικίας στη Μέση Εκπαίδευση.

Η ενέργεια αυτή του προέδρου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αντίθεση της κυβέρνησης για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στην εκπαίδευση αλλά και την έμπρακτη στήριξή της στην νέα γενιά του τόπου και στην πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής (ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ), η οποία, στο τέλος της ημέρας, προσπάθησε να επιβάλλει ετσιθελικά την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στους εκπαιδευτικούς, αγνοώντας τις δημοκρατικές αποφάσεις των καθηγητών αλλά και την καθολική αντίδραση της νέας γενιάς.

Καλούμε τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το όλο θέμα, να σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας των καθηγητών, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του 2006, αλλά και να αφουγκρασθούν την αγωνία των χιλιάδων νέων, φοιτητών και αδιόριστων καθηγητών, και των οικογενειών τους.

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών
20 Ιουλίου 2010


Δεν υπάρχουν σχόλια: