Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για τα νέα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τα δημοτικά σχολεία θα λειτουργούν πλήρως με τα νέα αναλυτικά προγράμματα και τα νέα ωρολόγια προγράμματα, είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Ανδρέας Δημητρίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για τη δημοτική εκπαίδευση και, επομένως, από τον Σεπτέμβριο τα δημοτικά σχολεία μας θα δουλεύουν πλήρως με τα νέα αναλυτικά προγράμματα και τα νέα ωρολόγια προγράμματα. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και χαιρετίζω το γεγονός ότι φτάσαμε ως εδώ με την πλήρη συναίνεση όλων των κοινωνικών εταίρων και βέβαια της ΠΟΕΔ που υπήρξε πολύ συνεργάσιμη στην όλη διαδικασία».



Σε ερώτηση ποιες αλλαγές θα επέλθουν με τα ωρολόγια προγράμματα, ο κ. Υπουργός είπε ότι «εισάγεται ένας αριθμός ωρών κάθε εβδομάδα για «εμπέδωση», δηλαδή θα διατίθεται επιπλέον χρόνος στους εκπαιδευτικούς να επιμείνουν με τους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή θα διατίθεται επιπλέον χρόνος για τα μαθήματα για τα οποία υπάρχουν μεγαλύτερες δυσκολίες. Αυτό σημαίνει ότι «εξατομικεύεται» ο ρυθμός της διδασκαλίας, πράγμα που μακροπρόθεσμα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει επίδραση και στην παραπαιδεία, καθώς και βαθύτερη και σταθερότερη μάθηση για τον κάθε μαθητή με βάση τις ανάγκες του. Επίσης, υπάρχουν αλλαγές στην κατανομή του χρόνου και στα διαλείμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: