Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Συνάντηση υπουργού Παιδείας - ΠΟΕΔ

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τα νέα αναλυτικά προγράμματα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο γραφείο του με τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου.

Οπως ανέφερε ο Υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, την προετοιμασία τους, τα νέα ωρολόγια προγράμματα, το εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και τις συνθήκες λειτουργίας της Εκπαιδευτικής Αποστολής στο Λονδίνο.

Ο κ. Δημητρίου μίλησε για μια πολύ καλή συνάντηση γνωριμίας με τη νέα σύνθεση της Γραμματείας της ΠΟΕΔ, στην οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού σημείωσε ότι η συνάντηση αποσκοπούσε στη συζήτηση θεμάτων που αναδύονται μέσα από την εφαρμογή και υλοποίηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Όπως ανέφερε, η ΠΟΕΔ διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι θα συνεχίσει να τηρεί «εποικοδομητική στάση με πάντοτε θετική διάθεση και με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις», προσθέτοντας ωστόσο πως με «παρρησία» θα εκφράζει και τις διαφωνίες της, συμβάλλοντας, όπως είπε, «θετικά στο να προχωρήσει η εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε το Σεπτέμβρη να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα».

Στη διάρκεια της συνάντησης, η ΠΟΕΔ έθεσε υπόψη του Υπουργού, σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, κάποιες ανησυχίες και διαφωνίες, για να λάβει διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό, ότι «κάποια θέματα υπάρχει ακόμα δρόμος να συζητηθούν».

Θέματα όπως η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τα διδακτικά εγχειρίδια είναι ζητήματα που απασχολούν την ΠΟΕΔ και για τα οποία λήφθηκαν επίσης διαβεβαιώσεις, ενώ ο διάλογος αναμένεται να συνεχιστεί, όπως ανέφερε.

«Ως ΠΟΕΔ καθηκόντως στοχαζόμαστε και αναστοχαζόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και το τι πρέπει να γίνει, ούτως ώστε να μπορέσει να κυλήσει η χρονιά όσο το δυνατό με λιγότερα προβλήματα και να μπορέσουν κυρίως οι εκπαιδευτικοί να εκπληρώσουν το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν και με τα νέα δεδομένα τις νέας φιλοσοφίας των νέων αναλυτικών προγραμμάτων», κατέληξε.

Πηγή : www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: