Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας Προοδευτικής Αγώνα για την έκτακτη εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής – Αγώνα, πιστή στο χρέος της απέναντι στο διδασκαλικό κλάδο και την κυπριακή κοινωνία, οφείλει να γνωστοποιήσει τη διαφωνία της με την πλειοψηφική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ για απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης για έκτακτη εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων.

Αν και συμμεριζόμαστε τη δυσφορία της ΠΟΕΔ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η οποία στέρησε το όποιο δικαίωμα από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για συνδιαμόρφωση του περιεχομένου της πρότασης, διαφωνούμε με την ουσία της απόφασης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, αφού θεωρούμε πως αυτή προκαλεί το κοινωνικό αίσθημα και θέτει σε κίνδυνο τα κεκτημένα του διδασκαλικού κλάδου. Ταυτόχρονα, αν και πιστεύουμε πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν ικανοποιεί το αίσθημα για δίκαιη κατανομή των βαρών, συνιστά την αυτονόητη εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: