Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τοποθέτηση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Προοδευτικής Αγώνα στο Δ.Σ. της ΠΟΕΔ 6/9/2011 για την οικονομική κρίση

 
Μέτρα αντιμετώπισης οικονομικής κρίσης
6 Σεπτεμβρίου 2011

Μέσα στο πλαίσιο που διαμορφώνεται από το γεγονότα του τελευταίου καιρού, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών, όπου με τακτικές πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Κύπρου, η Βουλή προχωρεί στην ψήφιση νομοσχεδίων που επηρεάζουν μισθούς και κεκτημένα των Δημοσίων Υπαλλήλων, καταστρατηγώντας τις διαδικασίες θεσμικού διαλόγου με τα επηρεαζόμενα μέρη με τις οποίες ρυθμίζονταν ως τώρα οι εργασιακές σχέσεις, η ΠΟΕΔ δεν μπορεί παρά να αντιδράσει. Η αντίδραση αυτή θα πρέπει να έχει δύο άξονες. Την απόρριψη του πρώτου πακέτου μέτρων που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 26.8.2011 και το οποίο είναι ετεροβαρές, άδικο, γεμάτο κενά και παραλήψεις, με στόχο να τροποποιηθεί και την προσπάθεια το δεύτερο πακέτο να είναι πιο δίκαιο και να αγγίζει αυτή τη φορά τον πλούτο, τους έχοντες και κατέχοντες.
Η Αγωνιστική Συνεργασία προτείνει:
1.     Η ΠΟΕΔ να ζητήσει τροποποιήσεις στα νομοθετήματα του πρώτου πακέτου και συγκεκριμένα την εξαίρεση της εκπαίδευσης από το νομοσχέδιο που αφορά τους νεοεισερχόμενους.
Πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι το «ξόδεμα» χρημάτων στην εκπαίδευση στην ουσία συνιστά επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό. Αν είναι ποτέ δυνατό να πλήττονται τα κεκτημένα / κίνητρα εκείνης της ομάδας πληθυσμού που καλείται να οικοδομήσει το μέλλον του τόπου μας. Για εμάς η παιδεία δεν συνιστά «σπατάλη χρημάτων» όπως διακηρύσσουν πολλοί, αλλά την ύψιστη επένδυση ενός κράτους.
2.     Για την άσκηση πίεσης προς την εργοδοτική πλευρά και τη Βουλή να ληφθούν μέτρα αντίδρασης που θα είναι κλιμακωτά, θα έχουν διάρκεια, θα είναι εστιασμένα και απαλλαγμένα από κάθε κομματική σκοπιμότητα.
·       Δημιουργία ενιαίου μετώπου με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές οργανώσεις και με όσες άλλες συντεχνίες είναι δυνατόν με ύστατη προσπάθεια για σύμπτυξη του μετώπου με τις μεγάλες συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΟ και ΣΕΚ.
·       Εξέταση τρόπων νομικής αντίδρασης που αφορούν πρόνοιες των πρόσφατων ψηφισθέντων νομοσχεδίων.
·       Λήψη απόφασης από το ΔΣ για πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας σε τόπο και χρόνο που θα συμφωνηθεί, σε μη εργάσιμο χρόνο (προεδρικό, γραφεία κομμάτων, Βουλή, Υπουργείο Οικονομικών). Συνεννόηση με υπόλοιπες συντεχνίες για ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε μια τέτοια πορεία.
·       Αποκλεισμός της Βουλής κατά τη μέρα συζήτησης του β΄ πακέτου μέτρων.
·       Μποϊκοτάρισμα αγοράς σε ορισμένες ημερομηνίες από τους Δημόσιους Υπαλλήλους.
·       Απεργίες με ταυτόχρονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις επαρχίες.
Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: