Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πλήρως απογοητευτική η χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Ανακοίνωση Προοδευτικής

Πλήρως απογοητευτική η χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών θεωρεί απογοητευτική τη χθεσινή συνάντηση της ΠΟΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας, η οποία είχε ως μοναδικό θέμα, την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας που δόθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2013.

Για μια ακόμα φορά, γίναμε μάρτυρες της αδυναμίας της παρούσας κυβέρνησης να προωθήσει τις δεσμεύσεις της, αφού στη χθεσινή συνάντηση δεν πήραμε καμιά απολύτως ξεκάθαρη απάντηση σε κανένα θέμα. Ούτε πότε θα γίνουν οι μονιμοποιήσεις, ούτε ποιος είναι ο αριθμός των ατόμων που θα μονιμοποιηθούν, ούτε πόσοι θα είναι οι διορισμοί για θέματα υποστήριξης των σχολείων, λόγω παραβατικότητας. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιωθήκαμε, ότι οι δεσμεύσεις Αναστασιάδη προς την ΠΟΕΔ ήταν κούφιες υποσχέσεις, στερούνταν μελέτης και εντάχτηκαν στο γενικότερο πλαίσιο των δημόσιων δεσμεύσεων που δίνει στην κυπριακή κοινωνία.

Δυστυχώς, έχουν επιβεβαιωθεί οι προβλέψεις της κίνησής μας για συστηματική προσπάθεια των κυβερνώντων να κερδίσουν χρόνο, έτσι ώστε να αποπροσανατολίσουν τον κλάδο από τη δημόσια δέσμευσή τους για επαναδιορισμό όλων των συμβασιούχων, παρά το γεγονός ότι ολόκληρη η δημόσια υπηρεσία πλήρωσε μεγαλύτερο πόσο από όσο χρειάζεται. Επιπλέον, καταγράφουμε την αδυναμία της ΠΟΕΔ να προχωρήσει σε μια πιο διεκδικητική πορεία, λόγω των πλειοψηφικών αποφάσεων συγκεκριμένων παρατάξεων, γεγονός που υποβοηθεί την κυβέρνηση να κοροϊδεύει τον κλάδο κατεπανάληψη.

Ταυτόχρονα, δε θα πρέπει να μείνει ασχολίαστη η εφευρετικότητα της κυβέρνησης να μειώσει τις ώρες διδασκαλίας που δίνονται στους συναδέλφους που εργάζονται στα ολοήμερα σχολεία. Με την ενέργειά τους αυτή κατάφεραν από τη μια να ¨μειώσουν¨ την ανεργία, αλλά και να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους ήδη μειωμένους, λόγω αγοράς υπηρεσιών, μισθούς των συναδέλφων. Η κατάσταση που επικρατεί στα προαιρετικά σχολεία είναι πλήρως απογοητευτική, αφού κάποια δεν λειτούργησαν ακόμα και σε άλλα δεν έχει αποφασιστεί ποιοι θα εργαστούν. Είναι ξεκάθαρο ότι με την αγορά υπηρεσιών το μόνο που θα πετύχει η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι να κλείσει και το Προαιρετικό Ολοήμερο σχολείο.

 Άμεσα, το ΔΣ της ΠΟΕΔ πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, διαφυλάσσοντας πάνω από όλα την αξιοπρέπειά της. Δε θα πρέπει η κοροϊδία και ο εμπαιγμός με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν, να γίνεται ανεκτός από κανένα, αφού έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά μας.


Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών

4/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: