Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Τοποθέτηση Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ 15/09/201615 Σεπτεμβρίου 2016

Τοποθέτηση Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ 15/09/2016


Η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΑΓΩΝΑ μετά τον συνεχή εμπαιγμό και κοροϊδία που δέχεται ο διδασκαλικός κόσμος από μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τη διαφαινόμενη στρατηγική για μονομερή θεσμοθέτηση νέων εργασιακών δεδομένων για ολόκληρο τον κλάδο εισηγείται όπως υπάρξει άμεση και έντονη αντίδραση. Λόγω της παράνομης απόφασης της κυβέρνησης να διορίζει αντικαταστάτες αντί συμβασιούχων, έναντι αναγκών που το ίδιο το Υπουργείο έχει υπολογίσει και δεσμευτεί με επιστολή ημερομηνίας 29 Αυγούστου 2016, η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΑΓΩΝΑ εισηγείται όπως υλοποιηθούν άμεσα τα ακόλουθα μέτρα:
1.        Να προγραμματιστεί ολοήμερη απεργία τη Δευτέρα 19/9/2016. Τη συγκεκριμένη μέρα να πραγματοποιηθεί εκδήλωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με τα απεργιακά μέτρα να κλιμακώνονται σε περίπτωση που δεν κατατεθεί και ψηφιστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών με συμβασιούχους.
2.        Να δοθούν οδηγίες στα σχολεία για:
     I.     Μη καταρτισμό προγράμματος ωρολογίου προγράμματος σε περίπτωση που υπάρχουν κενά στη στελέχωση (αλλόγλωσσα, Ειδική Εκπαίδευση κ.ά.). Ταυτόχρονα αυτό να γίνεται και στα σχολεία που έχει διορισμένους συναδέλφους/ισσες με «ολόχρονες» αντικαταστάσεις.
  II.      Μη καταρτισμό προγράμματος αναπληρώσεων, αφού η στελέχωση δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει διοριστεί ο αριθμός των συμβασιούχων που το ίδιο το Υπουργείο έχει αποφασίσει.
3.      Να δοθούν οδηγίες στους σημερινούς συμβασιούχους οι οποίοι πιθανότατα να είναι αυριανοί αντικαταστάτες, να μη δέχονται τους επιθεωρητές για αξιολόγηση τη στιγμή που κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα επαναληφθεί και επεκταθεί η ίδια πρακτική την επόμενη σχολική χρονιά.

4.      Να ζητηθεί νομική γνωμάτευση, αφού πέρα πάσης αμφιβολίας η απόφαση της κυβέρνησης είναι παράνομη, ιδιαίτερα μετά και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριο, όπου έκρινε παράνομες τις διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου για μόνιμες ανάγκες στην υγεία. Ταυτόχρονα,  θα πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεση προσφυγή στην Επίτροπο Διοικήσεως με σκοπό την ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης.

5.       Τέλος, απαιτούμε όπως δοθούν οδηγίες από την οργάνωση για μη εφαρμογή των δεικτών επάρκειας και επιτυχίας, καθώς και όπως κανένα σχολείο να μη συμμετάσχει στην επαγγελματική μάθηση, ζητήματα τα οποία παρουσιάζουν σοβαρότατες αδυναμίες και ανυπέρβλητα κενά και για τα οποία δε διαφαίνεται να υπάρχει διάθεση για επίλυσή τους από το Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: